Експосадовця КП підозрюють у службовій недбалості у пів мільйона гривень при ремонті в будинку на Інститутській

image
30 Серпня 2023, 11:26
Поділитися:

30 серпня 2023 г. 11:24

У Києві правоохоронці повідомили про підозру колишньому першому заступнику директора КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м. Києва”. Посадовцю інкримінують службову недбалість, внаслідок якої підряднику було перераховано 455 тис. гривень за роботи по ремонту приміщення у будинку на вулиці Інститутській, які фактично не були виконані.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Встановлено, що між комунальним підприємством та підрядною організацією у 2019 році був укладений договір щодо проведення капітального ремонту нежитлового приміщення по вул. Інститутській вартістю понад 930 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначили у прокуратурі, висновком економічної експертизи встановлено, що при підписанні актів виконаних робіт та перерахування коштів мали місце завищення обсягів фактично виконаних робіт на суму 455 тис. гривень.

“Внаслідок службової недбалості першого заступника директора КП на рахунки підрядника були безпідставно перераховані вказані грошові кошти за роботи, які фактично не виконувалися”, – зауважили прокурори.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва колишньому першому заступнику директора “Комунальне підприємство “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м. Києва” повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У межах слідства буде надана правова оцінка діям посадових осіб підрядної організації.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів заступнику директора КП “Інженерний центр”. Посадовцю інкримінують підписання актів виконаних робіт із завищеною вартістю гранітної бруківки, використаної при реконструкції сходів від Десятинного провулку до вул.Гончарної та благоустрою алеї Андріївського узвозу. Суму збитків експертизою встановлено у розмірі близько 1,4 млн гривень.

Читайте: Закупка овочерізок в укриття: посадовиці Дніпровської РДА повідомили про підозру в розтраті 300 тисяч гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона