Експерти озвучили можливі варіанти проведення нового сезону УПЛ

Експерти озвучили можливі варіанти проведення нового сезону УПЛ
24 Травня 2022, 18:38
Поділитися:

27 травня відбудеться зустріч представників клубів української Прем’єр-ліги, команд, які претендують на підвищення у класі, а також керівництва УАФ та ПФЛ. 

На майбутніх зборах будуть розглянуті можливі сценарії наступного розіграшу УПЛ. Зі слів виконавчого директора Ліги Євгена Дикого, всі клуби прагнуть грати в Україні. Варіант проведення гри за кордоном розглядатиметься лише в тому разі, якщо проведення вдома буде неможливим.

Також існує можливість проведення скороченого чемпіонату. Такий варіант передбачає організацію матчів в період з лютого по травень наступного року на заході України.

«Всі клуби налаштовані грати та розуміють, що чемпіонат має стартувати. Залишилося знайти варіант, який задовольнить усі сторони», – зазначає Євген Дикий.

Яким би не був прийнятний варіант проведення поєдинків УПЛ, вони обов’язково будуть представлені в лінії БК Marathonbet, огляд якої опублікований на сайті «Рейтинг Букмекерів».

Президент УАФ Андрій Павелко також не виключає варіант, згідно якого матчі відбуватимуться на території України,  що прямо відповідає статуту УАФ. Наразі ще жоден матч українського чемпіонату не проводився за межами країни. Винятком став чемпіонаті U-19. Ігри молодіжок «Руху» з «Інгульцем» та «Колосом» пройшли у Польщі.  

Представники клубів УПЛ розуміють, якщо новий сезон не стартує протягом 9-10 місяців, то розташування команд покинуть останні легіонери. Після цього підняти рівень гри буде ще важче. 

Як оптимальний варіант, Павелко розглядає проведення першого кола поєдинків у Туреччині в період з вересня по листопад, а навесні відіграти друге коло вже на західній Україні.  

За те, щоб чемпіонат з футболу відбувся в Україні, виступає президент «Руху» Григорій Козловський. 

Григорій Суркіс пропонує розробити декілька сценаріїв, згідно яких можна буде діяти в залежності від ситуації. Експерт не виключає, що футбольна сфера в державі може бути законсервована, а футболісти, тренери та інший робочий персонал будуть відправлені у відпустку.