Експерт розповів, як перевіряють якість продуктів харчування в Україні

image
23 Квітня 2019, 23:22
Поділитися:

«У нас немає і не було планових перевірок овочів на рівень нітратів, на наявність радіаційного опромінення, на важкі метали».

Таке зазначив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» голова правління ГО «Укрспоживконтроль» Максим Гончар.

За його словами, лабораторії в Україні дуже сильно відстають від нових технологій по виявленню фальсифікацій.

«Наприклад, якщо взяти алкоголь, зокрема вино, то ми в Україні ніде не перевіримо ані барвники, ані ароматизатори. А чому? Що, в міністерстві економічного розвитку немає грошей дооснастити лабораторії? Звичайно, є. Я думаю, немає політичної волі», – сказав Максим Гончар.

Він продовжив: є понад 100 видів антибіотиків. Експертиза в Україні одного виду антибіотика коштує понад 3 тисячі гривень.

«Держава виділяє ці кошти? Ні. Чому – не знаю, можливо, не цікаво, можливо, не дорожать здоров’ям нації, здоров’ям дітей», – додав експерт.

Читайте також: У Києві ремонтують два мости через Дніпро

Читайте також: Вступ-2019: Експерт розповіла, як змінилися терміни вступної кампанії

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV