Експерт пояснив, чому наразі не можна скасувати мораторій на землю

image
7 Травня 2019, 13:55
Поділитися:

Ринок землі потрібно відкривати, але спочатку потрібно створити законодавче підґрунтя, і орієнтуватися воно повинне на фермерство.

Таке заявив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» народний депутат України І-IV,VI скликань, міністр екології та природних ресурсів України у 2000-2001 рр. Іван Заєць.

Екс-міністр переконаний, що перш ніж зняти мораторій на продаж землі, слід провести інвентаризацію до квадратного метра, наповнити кадастр. Також потрібен закон про обіг земель з тими обтяженнями, які дозволяють спрямувати через ринок землі утвердження фермерського устрою в аграрному секторі. 

«Якщо ми ці речі зробимо та візьмемо курс на фермерство, то приблизно за 5 років матимемо не менше 450 тис фермерств, – вважає Іван Заєць. – Людей треба виманити з ОСГ (особисте селянське господарство – Ред.) і якщо дати їм заохочення, то можна «виманити» їх  у фермерські господарювання».

Читайте також: Відтепер штрафувати можна не лише споживача за несплату, а й постачальника за неякісну послугу – Святослав Павлюк

Читайте також: Новий Закон «Про ЖКП» не забороняє людям встановлювати бойлери – Олег Попенко

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV