Екснардепа Микитася викрили на спробі підкупу мера Дніпра: пропонував 22 млн євро за контракт на будівництво метро

image
18 Жовтня 2022, 18:41
Поділитися:

18 жовтня 2022 г. 18:37

Екснардепа викрили на спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова. Забудовник пропонував 22 млн євро за контракт на будівництво метрополітену.

Про це KВ стало відомо з повідомлення НАБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Викрито одну з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди! За 22 млн євро екснардеп хотів підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти призначалися за укладення з підконтрольними нардепу компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. “Лояльність” мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку”, – йдеться у повідомленні.

НАБУ не вказує прізвище підозрюваного, але за даними ЗМІ мова йде проекснардепа та опального забудовника Максима Микитася (на фото).

Читайте: Повернення “Укрбуду”: МаксимМикитасьзнову став власником компанії та “погрожує” все добудувати без “Київміськбуду”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона