Ексмер Ірпеня Карплюк знову виграв суд у Юрія Луценка, – рішення апеляції

image
31 Січня 2022, 16:26
Поділитися:

Київський апеляційний суд своїм рішенням зобов’язав колишнього Генпрокурора України Юрія Луценка спростувати інформацію щодо лідера партії «Нові Обличчя», ексмера Ірпеня Володимира Карплюка. Тепер Луценко в ефірі телеканалу «1+1» має спростувати, що Карплюк причетний до порушень при реконструкції парку «Центральний» в Ірпені, оскільки ця інформація не відповідає дійсності.

Суд залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва, який у березні 2021 р. задовольнив позов Володимира Карплюка до Офісу Генерального прокурора та до Юрія Луценка і зобов’язав Офіс Генпрокурора спростувати недостовірну інформацію. Про це йдеться в постанові суду від 20 січня 2022 року.

«Колегія суддів апеляційного суду вважає, що рішення Печерського районного суду міста Києва від 3 березня 2021 року ухвалене з дотриманням норм матеріального та процесуального права, доводи апеляційної скарги не спростовують висновків суду першої інстанції, а тому відсутні правові підстави для задоволення апеляційної скарги представника відповідача – Офісу Генерального прокурора», – зазначається в постанові.

Перша й остання сторінки постанови Київського апеляційного суду

Нагадаємо, за два дні до парламентських виборів 2019 р. тодішній Генпрокурор Юрій Луценко приїхав в Ірпінь із камерою телеканалу «1+1» і в ефірі програми ТСН оприлюднив неправдиву інформацію щодо Володимира Карплюка, який тоді балотувався до Верховної Ради. Цю інформацію потім активно розповсюдили опоненти Карплюка з метою його дискредитації та «чорного піару». Карплюк оскаржив звинувачення Луценка в судовому порядку, і Печерський райсуд Києва зобов’язав Офіс Генпрокурора не пізніше місяця спростувати недостовірну інформацію шляхом розміщення в сюжеті ТСН на телеканалі «1+1» відповідного повідомлення з заголовком «Спростування недостовірної інформації стосовно Карплюка Володимира Андрійовича» та з викладенням вступної й резолютивної частини рішення суду.