Ексголова Київської облради може втратити мандат депутата Верховної Ради

image
16 Січня 2023, 12:01
Поділитися:

Олександр Качний

Колишній голова Київської облради Олександр Качний може втратити мандат депутата Верховної ради

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на слова Олексія Данілова, секретаря РНБО.

Данілов, коментуючи позбавлення депутатських мандатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна, заявив, що усі депутати ОПЗЖ мають піти з Верховної Ради. А Олександр Качний також належить до цієї фракції.

Олексій Данілов зазначив:

Це люди, які привели до нас сюди війну, люди, які постійно дбали тут за інтереси рф, для яких путін був кумиром. Що вони роблять у Верховній Раді України, коли йдуть кровопролитні бої за нашу Україну, мені важко сказати. Я взагалі вважаю, що жоден з них не має права, принаймні морального, на сьогодні знаходитись в межах Верховної Ради України.

Довідка.

Олександр Качний у 2010 році був обраний депутатом Київської обласної ради за списком “Партії регіонів”, а потім був переобраний її головою. Після Євромайдану, у лютому 2014 року, подав у відставку з посади голови обласної ради. 

У 2014 році балотувався до Верховної Ради 8 скликання 28 номером у списку “Опозиційного Блоку” як безпартійний. У тому ж році був членом Політради “Партії розвитку України”.  У 2015 році був обраний депутатом Київської обласної ради першим кандидатом від “Опозиційного Блоку” як член партії. Також був головою Київської обласної організації “Опозиційного блоку”, у листопаді 2018 року вся організація перейшла до “Опозиційної платформи – За Життя”. 

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Опозиційна платформа – За життя” номером 36 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Член Політичної Ради партії “Опозиційна платформа – За життя”.

У 2021 році на одному з ток-шоу відмовився визнавати агресію РФ і залишив студію. Зазначив, що на Донбасі “одні українці стоять проти інших”, фактично назвавши війну громадянською. 18 лютого 2022 року звинуватив Європу та США в нагнітанні щодо війни. З початком повномасштабного вторгнення не засудив дії росії. 

Нагадаємо, що журналісти підозрюють, що народний депутат від “Батьківщини” Вадим Івченко причетний до незаконного будівництва електростанції на землях Міноборони під Києвом.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело