Ексголова Департаменту культури Барінова в соцмережі похвалилась перемогою над КМДА: добилася звільнення за згодою сторін

image
23 Червня 2022, 20:02
Поділитися:

23 червня 2022 г. 19:26

Колишня директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова заявила, що через суд добилася свого звільнення за згодою сторін. Нагадаємо, що у позові ексчиновниця наполягала, що її звільнення з посади було незаконним, хоч вона і виїхала за межі України, вимагала поновлення на роботі зі стягненням середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Про це KВ стало відомо зповідомленняу соцмережіЯни Баріновой.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“В засіданні до справи були долучені розпорядження про моє звільнення з 23 червня за згодою сторін. Це перемога. Вона створює важливий правовий прецедент – свавілля під прикриттям “воєнного часу” не пройде. Вона знімає всі репутаційні питання до мене як до управлінця у сфері культури і, тепер вже колишнього, держслужбовця. А репутація в цивілізованому світі – це твій головний актив”, – написала Барінова.

Також ексчиновниця вважає, що її звільнили з посади з конкретною метою та відзвітувала, що переймається долею столичної культурної спадщини.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“За ці три місяці до Департаменту повернулися його колишні співробітники, яких я звільнила – обидва заступники та головний бухгалтер. При цьому повернулися хитро – на посади головних спеціалістів – аби уникнути конкурсу на держслужбовця. І відразу почали отримувати по 200-300% надбавки до окладу за “інтенсивність праці”. Те ж саме – і з виконуючим обов’язки директора. При тому, що в цілому міська мережа фінансується в кращому випадку на 60%. Певно, головні спеціалісти інтенсивно грають на всіх сценах, в усіх оркестрах та ще й перевіряють квитки у музеях. Доречі про музеї. Дивним чином під час війни Департамент культури вирішив вдатися до наукового дослідження низки експонатів Музею видатних діячів української культури, для чого… їх відправили аж до Львова..” — написала Барінова.

Нагадаємо, що заінформацієюадвоката Олександра Трохимця з початку війниБарінова знаходиться у Відні, куди поїхала, щоб вивезти свою 13-річну доньку.

Як повідомила сама Барінова в соцмережі, починаючи з 3 травня вона офіційно працює у ERSTE Foundation, головної структури австрійського фінансового об’єднання ERSTE що реалізовує проєкти, орієнтовані на “служіння загальному благу”.

Отже, повертатися до столиці, згідно з дописом в соцмережі, чиновниця не мала наміру.

Також нагадаємо, що у позові Барінованаполягала, що її звільнення з посади було незаконним, хоч вона і була відсутня на робочому місті, та вимагала поновлення на роботі зі стягненням середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

8 червня, міський голова Києва Віталій Кличко скасував звільнення Яни Барінової з посади директорки Департаменту культури, та у КМДА повідомили, що чекають на робочому місці Барінову 9 червня.

Детальніше читайте:Яну Барінову звільнено з посади директора Департаменту культури КМДА, її адвокат стверджує, що звільнення нікчемне та готує позов до суду

Фото:Facebook-сторінкаЯни Барінової

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона