Ексдиректора Київського науково-методичного центру по охороні пам’яток підозрюють у великій розтраті бюджетних коштів

image
28 Листопада 2023, 14:48
Поділитися:

28 листопада 2023 г. 14:43

Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому генеральному директору Київського науково-методичного центру по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій. Справа стосується розтрати коштів у великих розмірах в умовах воєнного стану. Судячи з обставин справи, йдеться про колишнього гендиректора центру Миколу Віхарєва (на фото).

Про цеKВ дізналася з повідомлення Київської міської прокуратури 28 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідством встановлено, що підозрюваний у березні 2022 року в порушення вимог постанови КМУ погодив та підписав накази про виплату премій собі та керівному складу Київського науково-методичного центру. Вказаними діями колишній чиновник спричинив збитки територіальній громаді міста Києва на загальну суму понад 500 тис. грн”, – сказано в релізі прокурорів.

Підозра оголошена за фактом розтрати коштів у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу; санкція статті – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.

Прокурори нагадують, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За даними з відкритих джерел відомо, що у 2022 році згаданий науково-методичний центр очолював Микола Віхарєв, який свого часу претендував на посаду головного архітектора Києва, а також керівника ДАБІ.

НМЦ – комунальна установа КМДА, підзвітна Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. У 2022 році цей Департамент очолював Олександр Никоряк, якого було звільнено цьогоріч за відвідини нічного клубу в порушення комендантської години.

Читайте: Як столична влада впоралася зі збереженням культурної спадщини у першому півріччі 2022 року

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона