Екс-заступник голови Київської ОДА причетний до “мутних” схем у партії Президента Зеленського

image
6 Липня 2023, 11:57
Поділитися:

Фото з мережі Інтернет

На початку 2020 року партія “Слуга народу” на 5 млн грн профінансувала Інститут когнітивного моделювання, серед засновників якого є брат екс-заступника голови Київської ОДА Дмитро Царенко 

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на Рух “Чесно”.

Засновниками Інституту когнітивного моделювання є Спартак Суббота, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. Сім’я Царенка володіє рядом компаній у сфері будівництва, а його брат Михайло є депутатом Київради від колишньої ОПЗЖ.

Організації, засновниками яких були Царенко та Березенко, з 2014 року працювали з “Опозиційним блоком”, Юрієм Бойком, Сергієм Льовочкіним та Олександром Ткаченком.

Уже за кілька місяців після оплати послуг в Інституті когнітивного моделювання почала працювати дочка чинної голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк Дар’я. За майже рік роботи там вона отримала 20 тис. грн. Це підтверджує декларація нардепки за 2020 рік.

Орім партії “Слуга народу”, ІКМ надав послуги нардепу від колишньої ОПЗЖ та забудовнику Вадиму Столару – компанія управляла холдингом Live Networks. Також ІКМ співпрацював із партією “Голос”, Кабінетом міністрів, Мінцифри, МОЗ та іншими урядовими структурами.

Компанія також вказувала своїм партнером фонд нардепа та клірика УПЦ МП Вадима Новинського. Нині Інститут когнітивного моделювання разом з Мінцифри розвиває Telegram-канал Ukraine Now.

Лідерка Руху “Чесно” Віта Думанська наголосила:

На запит про співпрацю з ІКМ голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк поки не відповіла. В “Голосі” відмовились коментувати деталі співпраці. Але ми знаємо, що компанія та її засновники пов’язані з ексОПЗЖ, “регіоналами”, забудовниками. Саме тому для нас важливо, щоб відновили фінансову звітність партій, яка дозволить нам моніторити, куди партії витрачають кошти. Партії отримують з бюджету мільярди і не звітують, прикривачись то ковідом, то війною.

Раніше чи не найпопулярнішого в Україні “психолога” Спартака Субботу, відео якого вірусяться в мережі та збирають мільйонні перегляди, звинуватили у шахрайстві. Субботу запрошували на телепрограми, стендапи та виступи в університетах як експерта в сфері психології та психотерапії. Наразі відомо, що Спартак п’ять років видавав себе за кандидата наук ще до захисту дисертації, брехав про регалії психіатра і лікаря-психолога.  У Субботи може не бути медичної освіти. Також з’явилися свідчення про зваблення клієнток, неетичну поведінку Спартака у методах терапії.

Нагадаємо, що за понад 200 млн грн відновлять центр соціально-психологічної реабілітації у Бородянці.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело