Екс-посадовець Бориспільської РДА підозрюється у злочині під час ремонту пологового відділення лікарні

image
14 Серпня 2023, 19:59
Поділитися:

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника одного з управлінь Бориспільської райдержадміністрації у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це йдеться на офіційній сторінці Київської обласної прокуратури у мережі Фейсбук.

За даними слідства, очолюване підозрюваним управління уклало договір з товариством на проведення капітального ремонту пологового відділення Бориспільської центральної районної лікарні (нині – КНП “Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” – ред.).

Неналежно виконуючи свої службові обов’язки, підозрюваний підписав акт приймання виконаних робіт, в якому підрядник вказав недостовірні відомості щодо придбаних будівельних матеріалів, які фактично не закуповувались.

На підставі вказаного документа на рахунок підрядника безпідставно перераховано понад 4,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки державі.

Досудове розслідування триває.

Раніше до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підрядника за фактами заволодіння чужим майном, складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Судовий розгляд триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама