Екс-очільник Київводоканалу вважає звинувачення у розтраті коштів абсурдом

image
27 Вересня 2023, 16:14
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 16:04

Альтернативний водозабір з плавучою насосною станцією був побудований “Київводоканалом” без порушення існуючих норм, а перебазування насосів відбудеться після дозволу КМДА на демонтаж частини мостового переходу, який зараз заважає це зробити. Сама ж станція – на плаву і готова до транспортування, а гроші, передбачені на це у кошторисі, наявні й нікуди не витрачені. Це заявив у відповідь на звинувачення у розтраті цих коштів екскерівник ПрАТ “АК “Київводоканал” Сергій Крушановський (на фото).

Про це йдеться в ексклюзивному коментарі дляKВ Сергія Крушановського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З метою забезпечення альтернативного джерела водопостачання під час війни Київводоканал організував будівництво альтернативного водозабору з передислокацією плавучої насосної станції…

…альтернативний водозабір для киян побудований відповідно до постанови Кабінету міністрів України, розпорядженню КМВА, пройшов будівельну експертизу, а пересування насосної станції відбудеться після демонтажу частини тимчасового мостового переходу, який заважає передислокації, для чого необхідно прийняття відповідного розпорядження КМВА, яке зараз готується”, – сказано в письмовому коментарі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крушановський зауважує, що рішення про побудову альтернативного водозабору було прийнято на раді оборони міста Києва під робочою назвою “Про передислокацію плавучої насосної станції….” і роботи виконані повністю.

“На сьогодні ми завершили будівництво на новому місці дислокації. Залишилося лише перебазувати плавучу станцію та підключити її до вже готових комунікацій. Це підтверджено відповідними актами виконаних робіт”, – каже ексдиректор “Київводоканалу”.

Він відкидає звинувачення у технічно несправному стані станції: “Ми готові представити всі необхідні щорічні акти перевірки її технічного стану, які підтверджують її задовільний стан. І як “експертиза”, що робилась органами дізнання, навіть не ознайомившись з проєктом, може говорити про непридатність станції, якщо вона на плаву, підготовлена до транспортування і під нею 6 метрів води”.

За словами Крушановського, передислокація самої станції – це 2% від вартості проєкту, і “ці гроші ще не витрачені”: “А все інше – це будівництво водозабору, який буде працювати незалежно від того, яка плавуча станція забезпечить подачу води”.

Колишній керівник столичного водоканалу також каже, що про те, що підозра готується, йому повідомили заздалегідь: “Я був на лікуванні за кордоном і спеціально повернувся в Україну, щоби її отримати, чим дуже здивував органи дізнання. Після цього вручення підозри переносили три рази”.

Як інформувалаKВ, 26 березня 2023 року правоохоронці повідомили про підозру колишньому керівнику ПрАТ “АК “Київводоканал”. Сергію Крушановському інкримінують привласнення 65 млн гривень – коштів, виділених у березні 2022 року на передислокацію насосної станції, яка перебуває на балансі водоканалу для забезпечення населення столиці питною водою.

Читайте: У “Київводоканалі” обурилися через підозру екскерівнику компанії

Фото: “Новинарня”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона