Екс-дружина депутата Боженка прокоментувала протестну акцію на сесії Бориспільської міськради

image
29 Серпня 2019, 12:56
Поділитися:

Громадська активістка за права дітей із Борисполя Наталія Боженко- колишня дружина депутата Бориспільської міськради Євгенія Боженка і мати двох їхніх спільних дітей, пояснила «Вістям» мету своєї мовчазної акції, яку влаштувала біля трибуни на сесійному засіданні  27 серпня.

Нагадаємо, жінка прийшла на сесію, щоб продемонструвати плакат, головний герой якого – її колишній чоловік,  діючий депутат і  міський підприємець Євгеній Боженко. На плакаті його фото із соцмереж, на яких екс Наталії активно відпочиває. На плакаті – стверджувальні написи, що він буцімто приховує власні доходи.

Наталія влаштувалася на низенькому стільчику біля трибуни та тримала розгорнутий плакат перед залом, а коли виступав Боженко (а він був дуже охочим до слова), вона піднімала плакат вище. Екс-подружжя не конфліктувало, акція була мирною,  мовчазною і тривалою – майже до завершення сесії.

Коментуючи «Вістям» мотивацію свого кроку, Наталія зазначила, що мирним шляхом домовитися із батьком її дітей про адекватну допомогу дітям та поділ спільного майна так і не вдалося, тому досі тривають суди. Її нинішня акція, наголошує,  – це нагадування про проблему не лише її особисту, а багатьох жінок, які пройшли усі «кола пекла» розлучення та вимагання аліментів для своїх дітей і змушені боротися самотужки без підтримки держави, бо зіткнулися із бездіяльністю соцслужб.

«Своїм прикладом я демонструю іншим жінкам, що права дітей потрібно відстоювати, не слід опускати руки, якщо колишній чоловік ухилятися від аліментів чи платить їх, приховуючи справжні доходи. Я не одна така, більшість – мовчать. Наше суспільство і законодавство давно потребують змін щодо захисту прав дитини та підтримки жінки, яка змушена сама виховувати дітей, – пояснила Наталія. – Вважаю неприпустимим, якщо чоловік, пішовши з родини,  приховує свої доходи, а сам «жирує», викладає у соцмережі знімками про відпочинок, але прикривається малою зарплатою, щоб платити менші аліменти, що є у моєму випадку. Немає чесного декларування про доходи! Нехай усі знають, що такі батьки є серед міських депутатів».

За її словами, сам Євгеній Боженко ніяк не відреагував на появу плакату, лише показово віджартовувався у відповідь на запитання колег по сесійній залі. Наталія заявила, що змушена ходити на сесії, поки ситуація не зміниться. «Доходи і витрати Боженка мають бути прозорими і оприлюдненими», – переконана Наталія.

Нагадаємо, Наталія Боженко – засновник Всеукраїнського громадського проекту «Дитина має право», мета якого: «Кожній дитині захищене та забезпечене дитинство». Вона сама відстоює права власних дітей, не боячись осуду нашого консервативного суспільства, є сімейним радником при Міністерстві юстиції України. Наталія поєднує громадсько-правову роботу із підприємництвом.

Підкреслюємо, «Вісті» є нейтральними у висвітленні цієї інформації та не стають на бік жодної із сторін.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама