“Економна” медреформа: НЗСУ анулювала 10 тисяч декларацій ірпінчан з лікарями

image
25 Травня 2019, 23:12
Поділитися:

Сьогодні Національна служба здоров’я України в односторонньому порядку, без попередження КНП “Ірпінський центр ПМСД” Ірпінської міської ради, розірвала декларації з понад 10 000 мешканцями Ірпеня, серед яких діти та дорослі. Таким чином позбавила гарантованого фінансування та безкоштовної медичної допомоги  мешканців Ірпеня. Усі декларації були підписані в амбулаторії N 1 (вул. Садова, 38). 
Як зясувала редакція “04597”, Ірпінь не єдине місто, яке потрапило у подібну ситуацію. Такі неприємні сюрпризи траплялися і з медичними установами інших населених пунктів України. Анулювавши декларації, результатом чого є скорочення фінансування, НЗСУ намагається економити кошти, яких напевно не розраховано на медичну реформу у державному бюджеті.

Головний лікар КП «Ірпінський міський центр медико-санітарної допомоги» Андрій Левківський обурений такою ситуацією і вважає, що Національна служба здоров’я не розглянула та не врахувала всі зусилля ірпінських медиків для позитивного вирішення ситуації, при цьому потрепілою стороною виявився пацієнт.
 
“КНП «Ірпінський міський центр ПМСД» звичайно справу так не залишить, а має право і буде позиватись до суду!” – зазначила заступник Ірпінського міського голови Олена Чернявська.

Адміністрація Ірпеня приносить вибачення за такі незручності та гарантує, що всі пацієнти, які постраждали з амбулаторії № 1 не залишаться без медичного супроводу.

Усім, хто укладав декларації в амбулаторії № 1 мають найближчим часом звернутись до свого лікаря (просто зателефонувати) та перевірити чи ви не потрапили в цей список. Лікарі амбулаторії допоможуть в найкоротший термін переукласти декларацію.
Ще раз нагадуємо, що дана ситуація стосується лише тих пацієнтів, хто уклав декларацію з лікарями 1-ї амбулаторії (вул. Садова 38, 29).
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня