Економічна група: план з відновлення економіки Києва

image
1 Серпня 2020, 15:20
Поділитися:

Відбулося перше засідання групи економічних експертів, яка працюватиме над планами подолання кризи, спричиненої пандемією, та підтримки і розвитку бізнесу в столиці. Створення такої групи ініціював мер Києва Віталій Кличко. Про це він заявив під час онлайн прес-конференції.

«Зазначу, що Київ сьогодні не тільки бореться з коронавірусом, а й розвивається. Ми втілюємо заплановані проекти та намагаємося мінімізувати наслідки кризи, спричиненої пандемією. Як ви знаєте, столиця ухвалила низку рішень, які в компетенції міської влади, для допомоги і підтримки бізнесу. Адже ми розуміємо, що треба далі здійснювати кроки для сприяння розвитку бізнесу. Для укріплення економіки міста. Тому я ініціював створення спільної з міською владою групи економічних експертів, науковців та практиків, представників бізнесу. Аби ми разом визначили основні кроки, що потрібні для підтримки і розвитку бізнесу в столиці», – підкреслив мер.

За його словами, у четвер, 30 липня, відбулося перше засідання цієї групи. До нього долучилися 9 експертів.

Віталій Кличко також показав коротке відео про роботу групи.

«Дискутували на тему роботи і працевлаштування. Як убезпечити киян від втрати роботи. Яку підтримку бізнесу може надати міська влада. Як ми можемо створити нові робочі місця. Кому в першу чергу допомагати, і які проекти розвивати. У нас була цікава розмова. І головне – чимало ідей, які можна і потрібно втілювати. І ми будемо це робити», – зазначив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що наступна зустріч економічних експертів буде присвячена питанню підтримки ресторанного та готельного бізнесу.