Еколого-економічна свідомість формується з дошкільного віку

image
30 Листопада 2020, 17:48
Поділитися:

Серед важливих проблем сучасності, що турбують людство, особливо виділяються екологічні. Увесь світ зіткнувся з глобальною екологічною кризою. Тому серед багатьох напрямів освітньої роботи з дітьми дошкільного віку екологічна освіта набуває дедалі більшої актуальності.

Про це говорили  вихователі закладів дошкільної освіти міста на засіданні педагогічної студії з теми «Формування в дітей дошкільного віку еколого-економічної свідомості». Керівник педстудії вихователь ЗДО № 2 «Ромашка» Тетяна Тиховська  розкрила сучасний зміст екологічної культури дошкільника. Використовуючи фото та відео-матеріали, вихователь  поділилася досвідом з формування екологічної свідомості дітей свого закладу, надала практичні поради як викликати інтерес до захисту довкілля та догляду за ним,  розвинути екологічне мислення.

Гостями педагогічної студії стали заступник з навчально-виховної роботи Костецька Н.М., вчитель Третяк Л.А. та команда учнів 10 класу «Блакитні рукавички»  ФНВК «ЗОШ І-ІІІст. № 10 – Гімназія», які поділилися результатами впровадження проєкту «Нуль відходів у школі».

Куратор педстудії, консультант Центру ПРПП з дошкільної освіти, Вікторія Шуляк провела з учасниками інтерактивну вправу «Пори року» та захист авторських екологічних проєктів для дітей дошкільного віку, використовуючи онлайн-інструмент Padlet.

Захід пройшов змістовно насичено та продуктивно.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів