Екоінспекція оновила свій автопарк вперше за 12 років

image
23 Травня 2019, 16:31
Поділитися:

Ключі від 40 нових автомобілів, оснащених бензиновим та електричними двигунами, вручив Надзвичаний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі в рамках Кіотського протоколу. 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Ця угода дала змогу Україні продати невикористані квоти на викиди парникових газів і заробити на цьому 470 мільйонів євро. Кошти спрямували на екологічні проекти. 

За останні роки на них придбали півтори тисячі екоавтомобілів для Нацполіції і модернізували 130 вагонів метрополітену. 

А нині нові автівки, що втричі зменшують використання палива та викид шкідливих речовин в атмосферу, отримали екоінспектори. 

Ці машини мають високу прохідність, що дозволить більш ефективно полювати на браконьєрів та реагувати на незаконні вирубки лісів в Україні.

«12 років інспекція не отримувала нових автомобілів. Реалізовувати функцію захисту українських лісів, українських річок, українського біорізноманіття пішки, коли браконьєри їздять на сучасних човнах, на сучасних автомобілях, очевидно не можливо. Друге – ці авто підвищеної прохідності, але тим не менше вони суттєво зменшують викиди парникових газів», – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Зі своєї сторони Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі подякував за співпрацю та висловив сподівання, що машини будуть стимулювати працівників екологічної інспекції до виконання своїх обов’язків, а також зменшувати забруднення довкілля.

Читайте також: Найгірші вулиці Києва: Киянам пояснили, чому досі вулиця Чавдар не відремонтована

Читайте також: Аеропорт «Київ» відкрив термінал А

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV