Дитсадок «Півник» повертатимуть місту, зупинку «Школа № 5» не продаватимуть – підсумки комунальної комісії | Трибуна

image
16 Вересня 2020, 19:16
Поділитися:

Постійна депутатська комісія з питань комунальної власності сьогодні вирішила рекомендувати Броварській міській раді не дозволяти приватизацію зупинки маршруток «Школа № 5» на вул. Київській. Водночас колишнє приміщення дитячого садочка «Півник», де раніше перебував офіс Партії регіонів, вирішили викупити з приватних рук.

Також члени комісії під час засідання ухвалили кілька рішень із передачі, списання і перерозподілу фінансування щодо комунального майна та виконання робіт.

Зупинка «Школа № 5»

Нагадаємо, спроби приватизувати приміщення зупинки з’явилися не сьогодні. Під час останньої сесії міськради проєкт вирішили відправити на довивчення. Однак дозвіл на продаж автозупинки перед тим депутати вже дали. Як з’ясувалося, частина обранців не читали проєкту та проголосували «автоматично». Документ, до слова, оприлюднили менше як за добу перед сесією.

На сьогоднішнє засідання комісії прийшов підприємець Олексій Демиденко, який і претендує на приватизацію приміщення. Він розповів, що тут заплановано кафетерій та пекарню, яка виготовлятиме здобу та свіжу випічку.

Олексій Демченко

Олексій Демиденко

Водночас кофідрайву на цьому місці підприємець, із його слів, не хотів би влаштовувати. Ніяких нічних клубів чи інших розважальних закладів також не буде. Чоловік представив присутнім проєкт запланованого.

Такий вигляд для зупинки запланував підприємець

Депутати виступили проти такого розвитку подій. Валерій Іваненко з ЄС зазначив, що в майбутньому вул. Київську можуть розширити, тож споруду доведеться зносити. Ангеліна Козлова з «Голосу» вказала, що інфраструктура не дозволяє розширення і об’єкт створює небезпеку.

Водночас Олексій Демиденко не погодився на варіант оренди, скажімо, на 10 років. Мовляв, планує вкладати великі гроші в цей бізнес і хоче, щоб він залишився дітям, а не був відібраний.

Депутати одноголосно не підтримали проєкт рішення щодо приватизації, а запропонований варіант оренди – відмовилися розглядати. Затвердження складу аукціонної комісії, яка займалася би приватизацію,  рекомендували зняти з розгляду.

Повернення садочка «Півник»

На розгляд депутатів винесли кілька додаткових проєктів рішення міськради. Серед них – викуп у ТОВ «ЗЕОН-БІЗНЕС СИСТЕМИ» приміщення колишнього садочка «Півник». Нагадаємо, саме тут до Революції Гідності перебували офіси міського, районного та обласного осередків Партії регіонів. А згодом – реабілітаційний центр батальйону «Донбас».

земельна комісіяземельна комісія

Садок “Півник”. Фото – Ірина Ющенко, © «Трибуна-Бровари»

Як ідеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, до приміщень планують повернути дітей – відновивши тут садочок. Водночас, зі слів доповідача, керівника управління з питань комунальної власності БМР Володимира Маковського, на викуп необхідно 26 млн грн.

Володимир МаковськийВолодимир Маковський

Присутні депутати звернули увагу, що раніше питання вже підіймалося, і тоді озвучували менші суми. Чиновник вказав, що час іде і ціни ростуть.

Питання викликало суперечку. Представники «Голосу» зазначили, що садочок, імовірно, був приватизований з порушеннями. Водночас інші вказували, що на приміщення є право власності, тож шлях для повернення має бути лише такий – викуп. У результаті, комісія підтримала проєкт рішення. Андрій Саук із «Голосу» – утримався.

Що ще рекомендуватимуть БМР?

На розгляд депутатів і комунальної комісії винесли ще кілька питань. Одне з них – списання комунального майна. Так, «Броваритепловодоенергія» планує позбутися 147-ми позицій, серед яких є і обладнання на кшталт насосів, і оргтехніка, і навіть телефони. Майну – приблизно 10 – 25 років.

Школа № 2 планує списати кілька кухонних приладь. Зі слів Валерія Лемпіцького, голови комісії та представника управління освіти та науки БМР,  воно застаріло та вимагає заміни відповідно до закону. 12 позицій оргтехніки і приладдя має «скинути» з себе і БНВО.

Валерій ЛемпіцькийВалерій Лемпіцький

Валерій Лемпіцький

Також обранці вирішили дозволити прийняти на баланс каналізацію на вул. Павлова. Зі слів присутніх, мешканці самі «скинулись» і збудували її раніше, що є гарним прикладом активної громади.

Окрім того, депутати погодили перерозподіл коштів із велодоріжок на ремонти. А також – надати з бюджету на потреби КП «Оздоровчо-реабілітаційний центр» 692,5 тис. грн.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Автозупинку «Школа №5» продадуть? Депутати проголосували «за»Автозупинку «Школа №5» не продаватимуть. Поки щоДитсадок на Порошинці: ДНЗ для міста чи ще один житловий масив?

Джерело: Трибуна – Бровари