Дитячий майданчик від АТБ: про виконання обіцянок | Трибуна

Дитячий майданчик від АТБ: про виконання обіцянок | Трибуна
27 Травня 2024, 19:32
Поділитися:

Сьогодні на засіданні «земельної» комісії розглядали питання про продовження договору оренди земельної ділянки ТзОВ «АТБ – Торгстрой» по вул. Грушевського Михайла, 15-Г строком на 5 років. Мова про славнозвісний супермаркет, побудований на місці автостоянки.

Проте перед тим як підтримати проєкт рішення, головуюча комісії порушила питання виконання зобов’язань будівельною компанією перед мешканцями сусіднього будинку.

На засіданні комісії стало відомо, що у 2022 році було укладено соціальний договір між підприємством «Проєктно-будівельна компанія «Трест реконструкції та розвитку» та ініціативною групою мешканців будинку по вул. Грушевського, 15.

Активіст громадської групи пан Анатолій повідомив, що в будинку 5 під’їздів на 200 квартир. Від кожного під’їзду обрані представники висловили побажання мешканців, які зафіксували у відповідному договорі.

Сторони погодили виконання підприємством наступних робіт:

асфальтування внутрішніх дворових проїздів площею 747 м. кв;
мощення тротуарною плиткою – 358 м. кв;
облаштування дитячого майданчика.

Двір будинку на вул. Грушевського,15, облаштували згідно договору тротуарною плиткою, дорогу заасфальтували

Із трьох позицій на даний час стовідсотково виконано дві – облаштування проїздів і тротуарів. Ведуться перемовини про облаштування дитячого майданчика. Відомо, що роботи виконує інша будівельна компанія, яка в процесі будівництва замінила «Трест», проте виконання умов соціального договору взяла на себе в повному обсязі.

За словами активіста, на місці майбутнього дитячого майданчика площею 90 м. кв запланували мощення тротуарною плиткою, але це не відповідає нормам облаштування таких місць відпочинку. Відтак наразі вирішують питання із закупівлею спеціального гумового покриття для майданчика, аби зробити перебування дітей на ньому безпечнішим.

Зараз ініціативна група мешканців шукає підрядника, який займається виготовленням і встановленням дитячих майданчиків із наданням акту виконаних робіт.  Пан Анатолій зазначив, що представники будівельної компанії перебувають на постійному зв’язку з ініціативною групою і вже готові перерахувати 60 тис. грн цільових коштів на рахунок компанії, яка візьметься за облаштування майданчика.

Журналістам «Трибуни» активіст зазначив, що озвучена сума не остаточна. Будівельна компанія очікує на кошторис майданчика, який обере ініціативна група для встановлення поблизу будинку, і готова його оплатити. Проте мешканці не виключають, що згодом долучать ЖЕК для облаштування додаткових розваг для малечі.

Конкретних термінів наразі не називають, проте активісти очікують, що роботи зі встановлення ігрової зони розпочнуть уже найближчими днями.

Грушевського, 15На дорозі, що розмежовує супермаркет і будинок, лишили «цнотливу ямковість» – її немає в договорі

Також стало відомо, що зелену зону, розташовану біля супермаркету, не чіпатимуть. Щоправда, після прокладання комунікацій, вона схожа на пустелю. Сподіваємось, траву на ній згодом відновлять.

АТБ ГрушевськогоЗелену зону обіцяли лишити у визначених раніше межах

Заслухавши представника громадськості про виконання зобов’язань, члени комісії одноголосно підтримали рішення продовжити договір оренди ТзОВ «АТБ – торгстрой». Проте остаточне рішення ухвалюватимуть депутати на сесії уже в найближчий четвер, 30 травня.

АТБ ГрушевськогоБудьте обережні рухаючись тротуаром: таких «сюрпризів» там декілька

Своєю чергою сподіваємось, що при укладанні покриття дитячого майданчика будівельники будуть відповідальнішими, ніж ті, які облаштовували тротуарну плитку біля супермаркета по вул. Грушевського – подекуди вона «здибилась» і вже стала небезпечною для пересування. Особливо з огляду на те, що вуличне освітлення в громаді вимикають.

Грушевського«Лежачі атебейські»?

Читайте також:

Півтора десятка паркомісць біля «АТБ» на Грушевского в Броварах: де обіцяні автостоянки?

У Броварах планують демонтувати 10 дитячих та 2 спортивних майданчики

У Броварах у перспективі парковки будуть і на місці дитячих майданчиків та незаконних гаражів. Чи платитимемо за паркомісця?

У наступні 5 років у Броварській громаді планують побудувати дитячих і спортивних майданчиків на 75,3 млн грн

Джерело: Трибуна – Бровари