Дитячу інфекційну лікарню в Броварах дореконструюють за грантові кошти | Трибуна

Дитячу інфекційну лікарню в Броварах дореконструюють за грантові кошти | Трибуна
3 Квітня 2024, 18:40
Поділитися:

Сьогодні виконавчий комітет міськради затвердив проєктно-кошторисну документацію (коригування), що дає змогу відновити роботи з реконструкції інфекційного відділення центру «Дитяча лікарня» КНП «Броварська ББКЛ» по вул. Ярослава Мудрого, 47.

Затверджена ПКД вказує на те, що відреконструйоване відділення розраховане на 168 ліжкомісць, зокрема 60 із них – в інфекційному відділенні. Також 108 пацієнтів можуть вмістити споруди цивільного захисту.
Додатково заплановано створити 44 робочих місця, а граничний строк експлуатації – мінімум 100 років.

«На сьогодні вже є експертиза, пройдено процес погодження в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України. Цей проєкт Європейський інвестиційний банк підтримав і на цей рік Міністерство вже передбачило 53 млн 750 тис. грн фінансування», – повідомив міський голова Ігор Сапожко.

Загалом вартість об’єкту оцінюється в 247 млн 285 тис. грн.
Грантові кошти складуть 80% суми, 20% – кошти з бюджету Броварської громади (лише на ПДВ).

Нагадаємо, реконструкцію розпочали в серпні 2021 р. через давні проблеми – аварійний стан будівлі, зокрема просідання споруди та значні тріщини на стінах.

Замовником робіт був Департамент регіонального розвитку Київської ОДА. Але в 2022 році цей проєкт область не профінансувала, тож броварський виконком надав функції замовника місцевому управлінню БЖКГІТ, щоб завершити реконструкцію самотужки.

Наприкінці минулого року на черговому засіданні виконкому затвердили проєктну документацію об’єкта, по якому відбулось коригування. Необхідність коригування виникла через зміни в законодавстві. Із 1 березня 2023 року набрали чинності нові державні будівельні норми. Проте за наявності затвердженого проєкта, можна було вже підключити до будівництва спонсорів, або ж претендувати на грантові програми.

Наприкінці лютого на «комунальній» комісії начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова повідомила, що проєкт отримав грантову підтримку від Надзвичайної кредитної програми «ПРООН».

Роботи мають розпочатися вже цього року, та завершитися через 11 місяців.

Зазначимо, що інфекційне відділення дитячої лікарні фігурує у скандалі через переплату підряднику 3 млн грн.

Тендер на проведення реконструкції оголошував Департамент регіонального розвитку КОДА і провів його в травні 2021 р. Із трьох претендентів переможцем визначено молоду столичну фірму ТОВ «Ласт Буд Кепітал».

Київська міська прокуратура повідомляла, що керівник приватного підприємства вніс неправдиві дані щодо вартості та обсягів проведених робіт. Водночас відповідальна службова особа прийняла роботи як виконані в повному обсязі.

Через такі дії з місцевого бюджету за невиконані роботи безпідставно перерахували понад 3 млн гривень. Це підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Читайте також:

Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила» знову перенесли: цього разу не з’явився прокурор. Чому?
У Броварах буде дві толоки з прибирання: окремий акцент – на територію лікарні
Соціальні виплати по державних програмах зростуть. Яких і на скільки
Загроза підтоплення старої частини Броварів: робоча група нарешті зустрілась із представниками ЖК «Скандія»

Джерело: Трибуна – Бровари