Дитячі садочки міста переповнені. Коли буде покращення?

image
30 Серпня 2023, 19:24
Поділитися:

Останнім часом чимало мешканців міста піднімає питання переповненості дитячих садочків у місті. Ця проблема існувала в Борисполі і до початку повномасштабної війни. Але зараз вона суттєво поглибилася. Які садочки громади так і не почнуть роботу у вересні, чому зволікали з ремонтами та чи є перспективи добудови нових, «Вісті» запитали у заступниці Бориспільського міського голови Людмили Бистрої.

«Сьогодні, якщо подивитися на кількість дітей дошкільного віку, які мешкають в місті, та додати сюди ще й дітей внутрішньо-переміщених осіб, то у нас кількість дітей є ще на один неіснуючий дошкільний заклад. До речі, така ж ситуація по дітях шкільного віку. Місто потребує будівництва нового дитячого садочку та нового ліцею.

Наразі одна з головних проблем із існуючими дошкільними закладами — відсутність укриттів. На жаль, не розпочне роботу дитсадок №2 — найстаріший дошкільний заклад у місті, розташований на вул. Момота (мікрорайон Соцмістечко). Там взагалі немає підвального приміщення. Результати обстеження будівлі невтішні — вона взагалі не підлягає капітальному ремонту, укриття під нею збудувати теж неможливо. Зараз управління освіти та науки працює над тим, аби дітей з цього садочку розподілити по інших. Схожа ситуація в дитячому садочку №3 на вул. Гришинській. Там відсутнє укриття, тому зараз готується проектна документація на будівництво на його території окремого укриття», — зазначила Людмила Бистра.

Великі надії посадовці покладають на будівництво другої черги укриття в ліцеї «ОСНОВА». Як тільки буде завершено першу чергу — а вона вже на фінішній прямій — почнуться роботи на другій, закінчення якої дасть змогу користуватися укриттям ліцею двом дошкільним закладам, «Журавонька» та «Світлячок», розташованим поруч.

Дитячі садочки міста переповнені.  Коли буде покращення?

«Ми розраховуємо впоратися з цими роботами за три місяці. Розумію, що в батьків моя відповідь викличе негатив. Але ми працюємо, як можемо, — зауважує Людмила Бистра. — Часто можна почути запитання — «А чому ви нічого не робили раніше, адже війна йде півтора року?» Ми б хотіли. Але є постанова Кабінету Міністрів України №590. Через неї минулого року всі капітальні видатки було заблоковано. Ми багато разів зверталися з проханням дозволити добудову «Казки», але дозволу не отримали. Лише цього року ми змогли погасити заборгованість за роботи, які були зроблені там ще до 24 лютого. Загалом через дію постанови ми могли лише робити косметичні ремонти підвальних приміщень, а всі інші чекали, доки фінансування дозволять», — зазначає Людмила Бистра.

За її словами, у дитячі садочки в першу чергу зараховують дітей військовослужбовців — особливо тих, хто перебуває на фронті. «Також намагаємось іти назустріч і тим родинам, де і батько, й мати обоє працюють. Зрозуміло, що усіх взяти ми не зможемо. Сподіваюся, що коли завершаться роботи в тих закладах, де вони зараз тривають, ситуація стане трохи кращою», — зазначила Людмила Бистра.

Дитячі садочки міста переповнені.  Коли буде покращення?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама