Дитбудинків в Україні більше не буде — чергова ідея від Уляни Супрун

image
5 Червня 2019, 20:34
Поділитися:

Із 2020 року в українські дитбудинки не будуть приймати дітей. Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці в facebook.

За її словами, до 2020 року всі дитячі будинки працюватимуть у звичному режимі, але паралельно буде вестися необхідна підготовка для влаштування дітей у рідні, патронатні чи прийомні сім’ї.

«Буде створено всі умови, щоби ці діти могли повноцінно зростати зі своїми рідними батьками. У виключному випадку вони будуть жити в патронатній чи прийомній сім’ї», — написала Супрун.

Вона розповіла, що дитячим будинкам існує альтернатива — практика патронатної (тимчасової) (тимчасової) родини. Це перехідний період перед підготовкою передання дитини родині, яка нею опікуватиметься. Супрун підкреслила, що увесь цивілізований світ відмовився або відмовляється від влаштування дітей в дитбудинки.

У той же час, на місці дитячих будинків будуть створені паліативно-реабілітаційеі центри, де можна буде отримати послуги з реабілітації або паліативу. Центр також може надавати послуги з респісу — тимчасового перепочинку батьків дитини з інвалідністю. В.о. міністра підкреслила, що паліативна допомога і реабілітація увійшли в «зелений перелік» — гарантований державою пакет послуг, за який платитиме Національна служба здоров’я України. Ці послуги для громадян будуть безоплатними.

Впровадженням анонсованих змін повинні будуть займатися місцеві департаменти охорони здоров’я та управління соцзахисту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама