Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено ще одну підозру

image
4 Жовтня 2023, 15:13
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 15:01

Прокурори Деснянської окружної прокуратури повідомили ще одну підозру директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роману Ткачуку (на фото). Це вже четверта підозра, яку отримав Ткачук. На цей раз йому інкримінують розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посадовець у червні 2022 року уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення – ТАСЦО в Деснянському районі м. Києва.

“На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва було виділено майже 10 млн гривень бюджетних коштів. У подальшому директор департаменту в інтересах службових осіб підрядної організації підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання”, – додають в прокуратурі.

Також правоохоронці наголошують, що такі дії призвели до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі майже чверть мільйона гривень, що підтверджується висновком експертизи.

Наразі у кримінальному провадженні тривають експертизи по іншим матеріалам та обладнанню, які встановлювалися під час капітального ремонту систем оповіщення.

В свою чергу, в КМДА повідомили, що вручення вже четвертої підозри директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА є політичним тиском на Київ.

“Звинувачення базуються на поверхневому аналізі та оцінці окремих матеріалів та елементів системи без фахової експертизи цілісного комплексу, аналогів якому на сьогодні в Україні немає. Оскільки за приклад фахівці брали системи, що працюють у Польщі, Нідерландах, Німеччині та Сполучених Штатах Америки”, – повідомили в КМДА.

Зазначимо, що мова йде про Романа Ткачука.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня ворог завдав ракетного удару по столиці. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження. В рамках розслідування загибелі людей біля укриття правоохоронці затримали чотирьох осіб. 1 червня Київська міська прокуратура та поліція провели обшуки у Київській міській адміністрації. 3 червня суд обрав запобіжні заходи особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття. 20 червня 2023 року у справі щодо укриттів було вручено підозру директору столичного департаменту муніципальної безпеки. Вже 21 червня Голосіївський районний суд Києва обрав директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Читайте: Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Ткачука суд відправив під домашній арешт

Також в червні Ткачуку було повідомлено про підозру в розтраті бюджетних коштів при закупівлі оснащення для пунктів обігріву на території столиці. Посадовцю інкримінують нанесення шкоди при закупівлях на суму 1,8 млн гривень.

Читайте: Небезпечна безвідповідальність: стали відомі подробиці слідства щодо директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона