Директорку Ірпінського дитсадка, яка здавала позиції ЗСУ, випустили під заставу за пів мільйона гривень

image
30 Липня 2022, 21:32
Поділитися:

Директорку Ірпінського приватного закладу дошкільної освіти «Білченя», яку підозрюють у здаванні позицій ЗСУ за обіцянку від окупантів посади міністра освіти на окупованій Україні випущена під заставу в пів мільйона гривень, пише ТСН.
Джерело: Ірпінський Вісник
Ні СБУ, ні прокуратура прізвище підозрюваної не називають, але із власних джерелТСНз’ясували, що підозрювана освітянка уже має шлейф судових тягянин і була героїнеюпосадового скандалу.
«Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави, співпрацювала з представником Російської Федерацій, який брав участь в інформаційних акціях проти нашої країни та мав зв’язки із спецслужбами країни-агресорки. Жінка передавала йому інформацію про місцерозташування ЗСУ, тероборони, а також щодо діячів України», – розповідає прокурорка.
«Вразі захоплення столицізагарбники обіцялиїй посаду міністра освіти влавах окупаційної адміністрації», – зазначають в СБУ.
Про затриманнядиректорки столичної школи, яка здавала рашистампозиції ЗСУ, СБУпрозвітувала ще місяць тому. Увесь цей часжодної інформації про особу затриманоїправоохоронні відомстване надавали. Зважаючи на велике суспільне значення інформації про співпрацю з ворогом в умовах війни, ТСН провели власне розслідуванняпро підозрювану освітянку. Юристи кажуть, враховуючи резонанс і час, ця справа не може бути замовчана.
Прізвищедиректоркишколи, яку підозрюють у державній зраді України, можна знайти у відкритому списку справ Солом’янського суду – Алла Миколаївна Душкіна.
«До початку повномасштабного вторгнення жінка працювала директоркоюоднієї з приватних шкіл», – зазначають співрозмовники ТСН.
Приватна школа-садок розташована серед новобудов у передмісті Києва. На сайті закладу директорка є на фотографіях. У соцмережах на своїй сторінціобвинувачена у держраді останній рік публікує багатофото із цього садка. За день до початку війнивоназапрошує батьків у гості.
Алла Душкінау соцмережаху перші тижнівійни показує підвал цього дитсадка, який вже наступного після повномасштабного вторгнення Росії доУкраїнистав укриттям для дітей та родин. А1 березня, врозпал боїв за Київщину, колиокупанти вже захопилипередмістя столиці, на своїй сторінці у соцмережах директорка вітає з початком весни.
Нині приватний закладвідновив роботу, але про керівницю нічого не говорять. Звинуваченнями колеги у держзраді інші співробітники шоковані, поки триває слідство – від роботи Душкіна відсторонена.
На перше судове слуханнясама обвинувачена не прийшла. «Було призначене судове засідання – єдине, що надали – документи, що вона на лікарняному, тому судове засідання перенесено», – кажуть прокурори.
Її відпустили з-під арешту під заставу500 тисяч гривень. На її останньому робочому місцікажуть, що грошей на заставу в колективі не збирали. На телефонні дзвінки журналістів обвинувачена не відповідає.
В прокуратурі кажуть, зібрали достатньо доказів проти освітянки.
В архівах ТСН є відео. До роботи у приватнійшколіАлла була керівницеюоднієї зі шкіл на столичному Печерську. Правда, тоді вона мала інше прізвище – Ратушна. 2020 року Алла Ратушна опиниласяв епіцентрі скандалу – змагалася за посадудиректора школи ізпогрозами, виламуванням замків та зізникненням важливих документів. «Мені було дуже страшно, мені погрожували, я писала заяви до поліції», – каже тогочасна легітимна директорка закладу.
І лише після втручання освітнього омбудсмена таспеціальної комісіїпри меріїКиєва законна директорка змогла  зайти на своє робоче місце.
Посадові скандали та судові тяганини – це частина життяАллиДушкіної, розповідаєїї наступниця. «Вона постійно говорила, що вона майбутній директор Департаменту міста Києва», – каже вона.
Адвокат підозрюваної удержавній зраді освітянки на запит ТСН відповідає коротко: «Без її дозволу не можу нічого коментувати», – каже він.
Затиждень обіцянок датикоментар – відповідь та сама.
В офісі освітньогоомбудсменаконстатують кожнускаргу про випадкипроросійськихнастроїввід вчителів, пильно вивчають і перенаправляють інформацію доСБУ. «Ми отримали звернення із Запоріжжя, Мелітополя, там були люди, які, будучи вчителями, проводилиросійські наративи про “одиннарод і злобних нациків”, хоча це не є широкорозповсюджена практика», – каже омбудсмен.
Наступне судове слухання щодо кримінальної справи підозрюваної у зраді держави Алли Душкіної призначено на кінець серпня. Директорці школи загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua