директорка ІЛІТу долучилася до конференції «Еducation claster knowledge sharing conference» – Містоінформ

image
19 Серпня 2023, 11:31
Поділитися:

У Києві пройшла конференція «Еducation claster knowledge sharing conference», на якій освітяни та гуманітарні організації обговорювали досвід у галузі підтримки української системи освіти під час війни. На конференції взяла участь і директорка Ірпінського ліцею інноваційних технологій Марія Гостін. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Зазвичай зустріч освітнього кластеру відбувалася онлайн, і це — перший захід за півтора року, який відбувся наживо, щоб партнери та організації могли між собою познайомитися. Це — зустріч-рефлексія, тут ми можемо розказати, що вже засвоєно, а на що варто звернути увагу, а також запропонувати шлях, яким рухатимемося далі», — зазначила Марія Гостін.

За словами директорки ІЛІТу, особливо важливою зараз є диджиталізація освіти. Оскільки саме так усі школярі України зможуть мати доступ до знань.

До зустрічі доєдналися і представники Міністерства освіти і науки України та різних міжнародних організацій. Серед них — перший заступник очільника МОН Євген Кудрявець, координаторка Національного освітнього кластера Маргарита Римаренко, керівниця секції освіти Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Еммануель Абріу, головний радник з питань освіти у надзвичайних ситуаціях Save the Children Мері Ада Грір, генеральна директорка Директорату цифрової трансформації МОН Роксолана Швадчак. Також до конференції долучився представник учнівської спільноти Гордій Сердюк.

Також учасники конференції скоординували спільні дії для підтримки учнів, їхніх батьків та вчителів.

Нагадаємо, на початку серпня 19 учнів Ірпінського ліцею інноваційних технологій удосконалювали свою англійську в мовному таборі у Великобританії. Ліцеїстів у їх подорожі до Об’єднаного Королівства супроводжувала директорка ліцею Марія Гостін та викладачка англійської Ольга Гущина.

Джерело: Містоінформ