Директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник, всупереч закону “Про запобігання корупції”, торгує молюсками і парфумами

image
17 Серпня 2023, 16:55
Поділитися:

17 серпня 2023 г. 16:17

Багаторічна очільниця Департаменту економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Наталія Мельник зареєструвала ФОП – оптової торгівлі молюсками, парфумами та косметикою. Цим вона прямо порушила норму закону “Про запобігання корупції”.

Про реєстрацію ФОП Наталії Мельник KВ стало відомо з аналітичної системи YouControl.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За даними аналітичної системи YouControl, 27 червня 2023 року Наталія Мельник зареєструвала ФОП з видами діяльності: оптова торгівля рибою, ракоподібними та молюсками, оптова торгівля парфумами, роздрібна торгівля косметичними товарами та туалетними приналежностями, тощо.

Це прямо протирічить вимогам ст. 25 закону “Про запобігання корупції”, якою державним службовцям забороняється займатися оплачуваною або підприємницькою діяльністю, крім викладацької, наукової, творчої та деяких інших видів діяльності.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, за даними YouControl, директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник, вся трудова біографія якої пройшла в КМДА, володіє трьома квартирами у Києві та земельною ділянкою у Вишгородському районі (кадастровий номер 3221889000:18:169:0111). Вартість цього майна може становити десятки мільйонів гривень.

Так, зокрема, одна з квартир знаходиться у столиці по вул.Зарічна, 4 (Дарницький район). За цією ж адресою розташований елітний житловий комплекс “Славутич”, збудований компанією bUd development. Її пов’язують із скандальним нардепом, фігурантом антикорупційних розслідувань Вадимом Столаром. За даними столичних агентств нерухомості, вартість квартир у цьому ЖК коливається від 4 млн грн до 6 млн гривень.

В КМДА Наталія Мельник працює з серпня 2007 року (коли мером Києва та очільником КМДА був Леонід Черновецький). В червні 2010 року, вже за фактичного керівництва КМДА Олександром Поповим, очолила управління з питань пайової участі ГУ економіки та інвестицій КМДА (зараз Департамент економіки та інвестицій КМДА). Директором Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник очолила в лютому 2018 року.

Зазначимо, Наталія Мельник не має профільної економічної освіти. Її освіти:

інженер з комп’ютерних систем (НАУ);

магістр державного управління (НАДУ при Президентові України);

юрист (Одеська юридична академія).

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона