Директора столичної шляхобудівної фірми підозрюють у розкраданні понад 6 млн гривень на ремонті доріг

image
17 Серпня 2023, 17:59
Поділитися:

17 серпня 2023 г. 17:44

У Києві правоохоронці повідомили про підозру власнику та директору приватного підприємства, що спеціалізується на будівництві доріг і автострад. Підприємцю інкримінують заволодіння бюджетними коштами через зловживання службовим становищем. Йдеться про ремонти автомобільних доріг на території Київської області з перевитрачанням коштів у розмірі 6, 3 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури та інформації ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що у період 2019-2020 років приватне підприємство на виконання умов договору, укладеного зі Службою автомобільних доріг у Київській області, здійснювало ремонтні роботи ділянок автомобільних доріг на території області.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Експерти встановили завищення обсягів та вартості виконаних будівельних робіт. Вказане призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів у розмірі понад 6, 3 млн гривень”, – повідомили в прокуратурі.

Згідно з інформацією Нацполіції, 16 серпня підприємцю повідомили про підозру за ч. 5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне фігуранту може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання директору підприємства запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють причетність до оборудки інших осіб.

Нагадаємо, у Київській області правоохоронці повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном керівнику підрядного підприємства. Прокурори встановили, що роботи по ремонту дороги в населеному пункті однієї з громад Бориспільщині товариством були виконані наякісно. Збитки, нанесені територіальній громаді, визначено у розмірі понад 7 млн гривень.

Читайте: На Бориспільщині судитимуть посадовця у справі привласнення понад 1,8 млн гривень при ремонті доріг

Фото: Київська міська прокуратура, Нацполіція

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона