Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Ткачука суд відправив під домашній арешт

image
21 Червня 2023, 14:05
Поділитися:

21 червня 2023 г. 14:04

У четвер, 21 червня, Голосіївський районний суд Києва обрав директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку (на фото) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Посадовець підозрюється у службовій недбалості через загибель людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Голосіївський районний суд міста Києва у повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури та обрав директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Строк дії ухвали – 2 місяці”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посадовця також зобов’язали “прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання; утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні, за винятком участі у процесуальних діях; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон”.

Раніше прокуратура у межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття повідомила про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА за ч. 2 ст. 367 КК України.

Читайте: У справі щодо укриттів вручено підозру директору столичного департаменту муніципальної безпеки Ткачуку

Правоохоронці зауважили, що підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту, несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території Києва.

Читайте: Директор департаменту муніципальної безпеки ігнорував численні скарги киян на недоступні укриття, – поліція Києва

Роман Ткачук очолив управління з питань цивільного захисту КМДА у 2018 році.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня ворог завдав ракетного удару по столиці. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження. В рамках розслідування загибелі людей біля укриття правоохоронці затримали чотирьох осіб. 1 червня Київська міська прокуратура та поліція провели обшуки у Київській міській адміністрації (КМДА). 3 червня суд обрав запобіжні заходи особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття. Заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника відправлено під цілодобовий домашній арешт. Охоронця поліклініки взяли під варту без права застави.

Читайте: Рак на горі свиснув: Київрада і адміністрація Кличка взялися за вирішення проблем з укриттями цивільного захисту

Фото:КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона