ДИКИЙ ГЕННАДІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ Білоцерківський міський голова

image
22 Березня 2019, 16:28
Поділитися:

БІОГРАФІЯ

Народився 31 березня 1969 року в м. Біла Церква.

Освіта – повна вища, в 1996 році закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за спеціальністю «Обладнання і технологія зварювального виробництва».

Трудову діяльність розпочав у 1991 році слюсарем-ремонтником Білоцерківського виробничого об’єднання «Білоцерківшина». З січня 1993 року по лютий 1994 року працював слюсарем на малому підприємстві «Техмашпродукція».

З лютого 1994 року по липень 1997 року – експедитор ТОВ «Спеціалізована ремонтно-будівельна фірма «Житловик».

З  березня 1998 року і до листопада 2015 року працював директором приватного підприємства «Будмаркет». Обирався  депутатом  Білоцерківської міської ради шостого скликання.

2015 року був обраний міським головою міста Біла Церква, набравши у другому турі 60,7% дійних голосів (явка 40,1%). На вибори йшов за підтримки партії «Самопоміч».

РОДИНА

Одружений на Дикій Олені Вікторовні. Має сина Анатолія та двох дочок: Софію і Богдану. Дружина Олена Дика є засновником та керівником двох приватних компаній «Будмаркет» та «БЦ ІСТ Сервіс». А також засновником приватної компанії «Рось Екотех».

БІЗНЕС

Міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, незважаючи на займану посаду, до цих пір відомий як один з найбільш видних бізнесменів міста. Після призначення він переписав всі належні йому компанії на членів своєї сім’ї.

Бізнес сімейства Диких в Білій Церкві представлений:

  • Великим будівельним супермаркетом “Будмаркет”. Переписаний на дружину міського голови – Олену Дику
  • ПП “БЦ ІСТ СЕРВІС” – компанією займається торгівлею металевими виробами, будматеріалами і т.д. Також новою власницею стала Олена Дика 
  • ПП “Рось Екотех” – компанією, що спеціалізується на переробці відсортованих відходів – переписана на Олену Дику
  • ПрАТ “КАТП-1028” – компанією з утилізації та перевезення відходів. Єдиним власником цієї компанії – монополіста в сміттєвому бізнесі міста став батько Геннадія Дикого – Анатолій Павлович Дикий.

ДОХОДИ ТА МАЙНО

У власності родини Диких – 8 земельних ділянок, загальною площею 6 955,5 м кв. і орієнтовною ринковою вартістю – більше 200 тис грн. Також родина має два приватні будинки та квартиру у Білій Церкві, нежитлові будівлі, комплекс торгівельних павільйонів. На двох з дружиною Геннадій Дикий володіє автомобілями преміум класу: Porshe, Infiniti, двома автівками марки  Renaut, а також вантажним транспортом.

У 2017 році родина заробила 1 млн 630 тис грн, а також майже півмільйона отримала в якості виторгу на тендерах компаній, в яких родина Диких є бенефіціарами.

Станом на 2017 рік Геннадій та Олена Дика зберігали більше 2 млн грн готівкових коштів. Також мають рахунки у кількох банках.

ПОЛІТИЧНА ПРИНАЛЕЖНІСТЬ

Член політичної партії «Об’єднання Самопоміч».

ЗВЯЗКИ ТА КОМАНДА

Вважається, що Геннадій Дикий став мером Білої Церкви не без допомоги свого колись соратника по партії «Фронт Змін», екс-парламентаря (фракція «Батьківщина»), екс-першого заступника колишнього губернатора Київщини і міністра АПК, «регіонала» Анатолія Присяжнюка, а нині громадського працівника районного рівня – Володимира Полочанінова.

Після виборів Дикий почав співпрацю зі своїм колишнім опонентом на виборах-2015 – екс-міністром транспорту і зв’язку, а також відомим підприємцем Костянтином Єфименко. Також в команді мера Дикого працюють помічники Білоцерківського міського голови з команди екс-нардепів фракції «Батьківщина»: Володимира Полочанінова, Віталія Чудновського та Андрія Пишного, а також екс-чиновники Житомирської обласної державної адміністрації.

ЗВИНУВАЧЕННЯ В КОРУПЦІЇ

9 січня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у кабінеті та вдома у Геннадія Дикого. Правоохоронці закидають чиновнику розтрату бюджетних коштів. Детективи підозрюють, що білоцерківська мерія переплатила близько 18 мільйонів гривень за будівлю, яку придбала торік під новостворений ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг). За фактом розтрати відкрито кримінальне провадження.

СКАНДАЛИ

В березні 2017 року Геннадій Дикий став власником нерухомого майна в Білій Церкві на 517,1 квадратних метрів. Купівля нового житла обійшлася меру міста в 1 мільйон 956 тисяч 940 гривень. Крім того, у власності подружжя Диких перебуває будинок на 42,5 квадратних метрів у Білій Церкві, куплений в 2009 році, а також квартира на 162,1 квадратних метрів, придбана в 2003 році.

З депутатами Білоцерківської міськради у Геннадія Дикого не особливо склалися. У грудні 2016 року депутати саботували бюджетну сесію, пояснивши свою поведінку недовірою до роботи мера міста, а пізніше звинуватили Дикого в поширенні брехні.

У березні 2017 року підприємці міста заявили про вимагання з боку депутатів міськради входять в земельну комісію, нібито від імені міського голови. Геннадій Дикий відреагував на цей “випад” заявою про намір пройти перевірку на детекторі брехні і закликав до того ж депутатів. Правда, схоже, ця заява так і залишилося “порожнім звуком”.

У липні 2017 року почався конфлікт між підприємцями – власниками МАФів, а також об’єктів зовнішньої реклами та міською владою, після розпочатих демонтажів. Підприємці звинувачували міську владу і мера Геннадія Дикого в протиправних діях. Сам же градоначальник в своїх діях нічого кримінального не бачив.

У вересні 2017 року, в Білоцерківському міськрайонному суді знаходиться на розгляді справа, про адміністративне корупційне правопорушення мера міста Геннадія Дикого. Дикого звинувачують у веденні підприємницької діяльності при одночасній роботі на посаді градоначальника Білій Церкві.

ЦИТАТА

Стосовно обшуків у Білоцерківській міській раді 208-го року:

«Це, що відбулось, я розцінюю ніяк по іншому, як замовний тиск на Білоцерківську міську раду… На сьогоднішній день, мабуть, дуже комусь не подобається, що працює не одна чи дві фірми на всю Білу Церкву, які виконують всі роботу по місту… Абсолютно вважаю нераціональними дії ДФС».

ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ

Активісти ГО «Нацкорпус» стосовно того факту, що відеонагляд за вулицями Білої Церкви міський голова Дики й довірив російській компанії «AxxonSoft»:

«Про яку безпеку може йти мова, коли до даних відеоспостереження в стратегічному місті Київщини, на території якого знаходиться одна з найбільших військових частин в Центральній Україні, буде мати доступ російська компанія, а, значить, і російські спецслужби. Будь-яка співпраця с компаніями країни-агресора в цей час є злочином проти України!»

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

КОНТАКТИ

Телефон: +38 050 415 79 17

E-mail: [email protected]

Facebook https://www.facebook.com/dykyi.ga

09117, Київська область, місто Біла Церква, вулиця Ярослава Мудрого, 15