«Диктатуру треба їхати будувати в іншу державу! В Україні – демократія» — ITV

«Диктатуру треба їхати будувати в іншу державу! В Україні – демократія» — ITV
25 Липня 2024, 13:01
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові Обличчя» Андрій Помазан заявив, що міський голова Олександр Маркушин займається маніпуляціями, коли говорить про те, що лише сесія може виділити кошти з міського бюджету на вирішення актуальних питань громади. Оскільки раніше мер самостійно підписував необхідні розпорядження, а потім депутати його підтримували голосуванням на сесіях у разі реальної потреби.

«Ось розпорядження, якими міський голова підтягував бюджет тоді, коли йому було зручно, не чекаючи сесію. Які потім виходили на сесію, і всі депутати підтримували. Тому, перше — мініпуляція стосовно бюджетних коштів, яких не вистачає на паливо чи ще щось. Чиста брехня», — сказав Помазан, виступаючи на сесії Ірпінської міськради 19 липня.

Депутат також наголосив, що мер не виносить на розгляд ради питання, запропоновані депутатами. Зокрема, щодо оптимізації штату виконкому міськради і обмеження премій його працівників. Таку поведінку міського голови Помазан порівняв з диктатурою і нагадав меру, що в Україні – демократія.

«Друге. Стосовно допомоги Збройним Силам України. Наша фракція, усі хто є в комісії, не раз казали, чому так мало, давайте більше. А я вам скажу, чому так мало. Бо міський голова не пропускає питання, яким обмежується штатний розпис, міський голова не пропускає питання, яким обмежуються преміювання. У радників більше, ніж 100 тисяч зарплати у місяць. Це нормально? Більше, ніж у людей, які сьогодні на фронті. Тому я вам хочу сказати так: диктатуру будувати треба їхати в іншу державу. В Україні демократія. Слава Україні!»



Джерело:
ITV