Дикі тварини — жертви війни

image
24 Березня 2022, 09:20
Поділитися:

У мирний час їх рятували від жорстокості людей у Притулку для диких тварин на Київщині. А нині вони потерпають від військових дій.

Притулок для диких тварин, яким опікується Наталія Попова, подарував право на повноцінне життя багатьом тваринам — від білок та лисенят до ведмедів, тигрів і левів. Найскладніше було прилаштовувати хижаків: їх рятували, виходжували і відправляли у ті місця планети, де тварини проживатимуть в умовах, максимально наближених до природніх. Зазвичай, процедура вивезення хижаків за кордон займала багато місяців. Але війна внесла корективи. Уже з 1 березня, менш ніж через тиждень після початку повномасштабного вторгнення окупантів, великих хижаків почали готувати до евакуації. Третього березня чотирилапі переселенці виїхали до Польщі, до Познанського зоопарку. Наталія Попова повідомила «Вістям», що було евакуйовано шість левів, п’ять тигрів, гієнову собаку та двох каракалів. Важку дорогу тварини витримали. За кілька днів частина звірів продовжила подорож. Два леви — Цар і Джаміль — відправилися до Бельгії, а чотири — Гіза, Флора, Кіар та Нала — до Іспанії. Також до Іспанії поїхала дика африканська єнотова собака Заір. 

Тигри і каракали залишилися в Польщі. Працівники зоопарку шукатимуть їм місце постійного проживання. 

Поїхала за кордон і конячка Пржевальського — Ванілька, яку маленьким лошам врятували після пожежі у Чорнобильських лісах. 

Проте у притулку залишилися інші тварини, зокрема, символ притулку — старенька левиця Яна, яку не можна транспортувати. Залишаються лиси — Петя, Флаффі, Франо, олень Льоша і багато інших. Ще кілька днів тому під опікою була і косуля. Але на 19-й день війни тварина загинула — не витримала страшних звуків обстрілів. 

Притулок для диких тварин утримується за рахунок пожертв благодійників і зараз він особливо потребує допомоги небайдужих людей. 

Для тих, хто хоче допомогти:

Карта ПриватБанку 4246 0010 0230 4198 БО «МБФ «Порятунок диких тварин». Призначення платежу — безповоротна фінансова допомога. (р/р UA143052990000026009016223284 в АТ КБ «ПриватБанк», ЕДРПОУ 42847590).
Карта ПриватБанку 4731 1856 1037 2341 Попова Наталія Олегівна. 
Карта Монобанку 4441 1144 1304 5707 Попова Наталія Олегівна.

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Дикі тварини — жертви війни

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама