Двом службовцям тернопільського ТЦК оголосили підозру у катуванні та позбавленні волі

image
12 Жовтня 2023, 18:58
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 18:45

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського Об’єднаного міського територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП). Справа стосується побиття двох чоловіків у приміщенні ТЦК, відео знущань потрапило до соцмереж.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням 6 жовтня, близько 22 години, у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК”, – встановили в ДБР

Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

У Бюро зазначили, що побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату.

“Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції”, – йдеться в повідомленні.

11 жовтня командиру відділу охорони та солдату гранатометнику повідомлено про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України). Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру у незаконному позбавлені волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від займаних посад.

Нагадаємо, військовослужбовцю, який вночі, 2 жовтня, розстріляв двох своїх товаришів по службі, оголосили підозру у скоєнні злочину. Слідством було встановлено, що військовослужбовець після добового чергування розпивав алкогольні напої з двома співслужбовцями цієї ж частини після чого між ними виник конфлікт. Внаслідок суперечки він розстріляв зі штатної зброї своїх товаришів по службі та намагався покинути місце злочину.

Читайте: На Київщині у військовослужбовця ТЦК вилучили арсенал зброї та боєприпасів (фото)

Фото: ДБР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона