Два нових автобусних маршрути з Торгмаша до Києва стартують уже в червні

image
21 Травня 2019, 21:04
Поділитися:

У Броварах на Торгмаші з’явиться два додаткових нових маршрути №706 і № 707, які мають зв’язати вулиці Олімпійську / Москаленка і автостанцію «Дарниця». Про це стало відомо із повідомлення в соціальній мережі  FB на сторінці «Транспорт Києва».  Один із маршрутів курсуватиме містом, інший Об’їзною, що значно пришвидшить час добирання до столиці. У броварському управлінні ЖКГІТ не бачать необхідності у відкритті додаткового маршруту, зокрема, по місту. А для броварських перевізників нові маршрути на Торгмаші стали «приємною» несподіванкою. У свою чергу переможець конкурсу – ТОВ «Євро-Авто-Альянс» із нетерпінням очікує старту від Київської ОДА, де і відбувся конкурс на визначення перевізника, щоб розпочати освоювати нові простори.

Розпорядженням голови Київської ОДА від 6 травня 2019 р. № 253, утворено конкурсний комітет для проведення вже 7 травня конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських та приміських (внутрішньобласних) автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Київської області.

Згідно із протоколом конкурсної комісії № 65 та 66 від 7 травня, відповідно до поданих документів претендентами на право здійснювати перевезення на маршруті №706 «Бровари- Київ АС «Дарниця», який  курсуватиме до Торгмашу через місто, були ТОВ «Євро-Авто-Альянс»,  ПОГ АТП «Інватранс» і ПП «Універсал-Транс». Але згодом, 15 квітня, ПОГ АТП «Інватранс», а через 10 днів і ПП «Універсал-Транс» від участі в конкурсі відмовилися, тож переможцем комісія визнала ТОВ «Євро-Авто-Альянс».

Так само легко «Євро-Авто-Альянс» перемогло і в конкурсі на право здійснювати перевезення на маршруті №707 «Бровари-Київ АС «Дарниця», який пролягатиме через Об’їзну, оминаючи місто. Претендентів, окрім «Євро-Авто-Альянс», було ще двоє: ПОГ АТП «Інватранс» та ПП «А.Т.Н», однак останні знову відкликали свої заяви та документи на участь у конкурсі. Також ТОВ «Євро-Авто-Альянс» здобуло перемогу ще  на одному маршруті: «Білогородка – Київ АС «Південна».

Начальниця управління житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту (УЖКГІТ) Броварської міськради Світлана Решетова каже, що на Торгмаші  немає потреби у відкритті додаткового маршруту. Зокрема по місту, адже курсують два ідентичні – № 411 та №327. Тож вони написали звернення в КОДА з проханням пояснити, хто вивчав пасажиропотік  та чим обґрунтовано таке рішення. Однак відповіді так і не отримали.

Директор ТОВ «Автосоюз», яке здійснює перевезення на маршрутах №411 та 327, Володимир Березовський каже, що запуск двох додаткових маршрутів на Торгмаші став для нього несподіванкою. Про проведення конкурсу дізнався занадто пізно, розповідає пан Володимир, якби раніше – обов’язково  участь узяв. До того ж, він не знає підстави, яка стала причиною для відкриття цих маршрутів.

Як повідомили в управлінні інфраструктури КОДА, питання відкриття додаткових маршрутів із вул. Олімпійська/Москаленка в Броварах до Києва протягом останніх трьох років піднімалося неодноразово. Уперше в КОДА з цього питання звернувся депутат облради Роман Сімутін у 2016 р. Потім було ще кілька таких звернень, кажуть в управлінні, як від нього, так і міського голови та місцевого депутата Євгена Грєдунова. Оголошення про проведення конкурсу було у відкритому доступі на сайті КОДА за 30 днів до дати проведення, зазначають в управлінні, тож усі охочі мали змогу подати необхідні документи.

ТОВ «Євро-Авто-Альянс» на ринку 4 роки. ТОВ зареєстровано у Васильківському районі Київщини. Понад два місяці тому у фірми змінився керівник. Наразі ТОВ керує Вадим Сєдов. Аналітична система «Юконтрол» вказує, що товариство має 50 автобусів, серед яких старенькі «MAN», «Богдани» та «YUTONG», дещо молодші – «HIGER», «БАЗ» та «ATAMAN».  Як повідомив журналістам «Трибуни» Вадим Сєдов, незадовго до конкурсу на умовах фінансового лізингу він придбав 20 нових низькопольних автобусів «Ataman A092H6», які у Броварах і запустять. Безпосередньо по місту – з Торгмашу до автозупинки «Дарниця» (офіційно кінцева зупинка) – планують запустити 10-11 таких автобусів. Об’їзною з Торгмашу до зуп. «Дарниця» курсуватиме 5 нових автобусів: саме так прописано у конкурсній докуметації, каже керівник фірми. Однак кількість автобусів на маршрутах коригуватимуть, залежно від пасажиропотоку. На сьогодні фірма вже готова стартувати. «У нас є автобуси, необхідний штат, всі документи, ми готові виїхати на маршрути і завтра, очікуємо лише підписання з КОДА угоди», – каже директор «Євро-Авто-Альянс».

В управлінні інфраструктури КОДА обіцяють підписати з переможцем конкурсу договір протягом 10 днів від дати публікації результатів конкурсу на сайті КОДА. Оприлюднення відбулося 20 травня. Тож можемо сподіватися, що додаткові маршрути в Броварах запрацюють уже з 3-4 червня.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари