Два грузинські клуби понизили в класі за участь у договірних матчах

Два грузинські клуби понизили в класі за участь у договірних матчах
26 Травня 2022, 16:50
Поділитися:

Дисциплінарний комітет прийняв рішення тимчасово усунути низку гравців з обох клубів.

Футбольні клуби «Динамо» Зугдіді та «Шевардені» за участь у матчах з договірним характером переведені з другої ліги Національного чемпіонату Грузії до нижчого дивізіону. Таке рішення було прийняте дисциплінарним комітетом грузинської футбольної федерації. 

Матчі з ознаками договірних були проведені командами у різних турах чемпіонату країни з футболу. Справу було передано до поліції, тому фігурантам може загрожувати карна відповідальність.

Принципи відповідальної гри пропагандують всі легальні компанії, які надають послуги бетингу чи геймінгу. Приміром, Cosmolot знайомить з умовами гри на головній сторінці сайту. Огляд ресурсу опублікований на спеціалізованому порталі «РК».   

Рішення дисциплінарного комітету ухвалене на основі звітів УЄФА, відеозаписів підозрілих моментів та пояснень обох сторін обвинувачення. У рамках меморандуму, підписаного з МВС Грузії, була надана повна інформація про дані інциденти. Деякі футболісти клубів тимчасово відсторонені від матчів.  

Після 13-ти зіграних турів Еровнулі ліги 2 ФК «Динамо» Зугдіді на чолі з Володимиром Лютим  та команда Паати Метревелі «Шевардені» у турнірній таблиці займали шосте та восьме місця відповідно.