ДУС готове витратити 94 млн гривень на авіаперельоти делегацій на чолі з Зеленським

image
24 Січня 2023, 16:29
Поділитися:

24 січня 2023 г. 16:25

Державне управління справами (ДУС) традиційно замовило у державного авіаційного підприємства “Україна” авіаперевезення делегацій на чолі з Президентом протягом року. Цьогоріч на вказані послуги готові витратити майже 95 млн гривень, однак скільки саме отримає підрядник, залежатиме від фактично наданих протягом року послуг.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 5 січня 2023 року ДУС уклало з ДАП “Україна” договір на надання послуг з нерегулярних авіаційних перевезень літерними рейсами офіційних делегацій на чолі з Президентом України. Орієнтовна ціна договору склала 94,54 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з укладеним договором, ДАП “Україна” зобов’язується забезпечувати протягом 2023 року відповідно до замовлень ДУС нерегулярні авіаперевезення офіційних делегацій на чолі з Президентом, в тому числі за кордон і в межах України.

Розрахунки за надані послуги, як вказано в договорі, проводитимуться на основі рахунку та підписання сторонами акту приймання-передачі послуг або ж шляхом попередньої оплати в розмірі до 80% від запланованих витрат.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що минулого року договір на надання аналогічних послуг між ДУС та ДАП “Україна” був укладений 30 березня з ціною 65,22 млн гривень. Згідно зі звітом про виконання договору, оплата по ньому за фактично надані послуги становила всього 3,83 млн гривень.

Читайте: ДУС витратить 1,2 млн гривень на технічне обслуговування автівок найвищого чиновництва

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ДАП “Україна” засновано 1997 року. Статутний капітал – 361,78 млн гривень. Підприємство очолює Анатолій Мазуренко.

До грудня 2021 року його засновником було ДУС, після цього Указом Президента його було передано в управління Міністерства інфраструктури, яке сьогодні очолює Олександр Кубраков.

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ДАП “Україна” уклало 22 договори на суму понад 647 млн гривень. Найбільший замовник – ДУС, з яким підписано 10 угод на 526 млн гривень.

ДУС очолює Ігор Лисий.

* Державне авіаційне підприємство “Україна” (код ЄДРПОУ: 25196197)

Фото: 368.media

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона