Думай глобально: Кличко відкрив Інвестиційний форум

image
10 Вересня 2020, 12:37
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко відкрив Інвестиційний форум міста Києва, що відбувається сьогодні в столиці.

Цьогорічний форум відбувається під гаслом «Дій локально. Думай глобально». Сюди завітали посли різних країн, представники міжнародних організацій, мери міст, експерти та представники бізнесу.

Кличко зазначив, що Києву потрібна стратегія, яка забезпечить розвиток бізнесу, і столиця таку стратегію розробляє.

– Пандемія в умовах припинення або обмеження транспортних потоків між країнами продемонструвала важливість розвитку та підтримки локальних виробників. Задля економічної безпеки містам необхідно мати можливість функціонувати автономно – насамперед виробляти товари першої необхідності. Саме тому локалізація економіки столичного регіону має стати одним із пріоритетів у подоланні наслідків пандемії, – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що Київ відіграє важливу роль в економічному розвитку України. Столиця забезпечує понад 20% ВВП всієї держави. А частка прямих іноземних інвестицій – понад 50 % від загальнодержавного обсягу.

Також Київ – центр однієї з найбільших агломерацій серед європейських столиць за кількістю населення та територією. До асоціації «Київська агломерація» вже доєднались 19 міських та селищних рад. Тому, підкреслив Віталій Кличко, в умовах глобальної урбанізації розвиток Київської агломерації є необхідним і перспективним.

– Тому наша спільна мета сьогодні – розбудова інфраструктури та об’єднання громад Великого Києва. Створення потужного мегаполісу з комфортними умовами для його мешканців. Умовами для роботи і відпочинку. Умовами для професійного розвитку. І ми зробимо Київ і його агломерацію саме такими! – підкреслив Віталій Кличко.

Ольга Косова

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ