Духовне відновлення: для капеланів, які служать на передовій, провели ретрит-сесію

image
20 Листопада 2023, 14:37
Поділитися:

Для військових священників, які працюють на передовій та підтримують наших захисників, провели ретрит-сесію. Метою заходу є духовне відновлення і поглиблення їхньої віри.

Подію організували Департамент культури та туризму Київської обласної державної адміністрації спільно з благодійними фондами «Відчуй» і «МХП громаді» та благодійною організацією «Інновації України».

Учасники спілкувалися з військовим психологом Сергієм Міщуком та пропрацьовували низку важливих тем, як ресурси та вигорання, мотивація, відновлення в екстремальних умовах. Капелани особливо потребують психологічної підтримки, адже щодня перебувають поруч із тими, кому вдалося вижити, вислуховують та допомагають їм зберегти цілісність і людяність.

Для священнослужителів також провели арт-терапію, яка спрямована на відновлення та перезавантаження їх шляхом дотичності до сучасного мистецтва.

Подія відбулася в галереї сучасного мистецтва Art Ukraine Gallery у Домосфері. Такі заходи проводять у рамках реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини», який є невід’ємною частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я та комунікаційної кампанії «Ти як?», ініційованих першою леді Оленою Зеленською.

   

   

Джерело: Київська обласна військова адміністрація