Друга світова війна. Її підсумки, наслідки і уроки. Маємо пам’ятати

image
2 Вересня 2019, 17:15
Поділитися:

Головна  /  Друга світова війна. Її підсумки, наслідки і уроки. Маємо пам’ятати

|  02. 09. 2019

02 вересня 1945 року. У цей день рівно у 09 год. і 02 хв. (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника нацистської Німеччини – Японії. Всі формальності були залагоджені і світ вийшов зі становища, в якому перебував протягом багатьох і довгих, болісних і неймовірно кровопролитних років. Жах Другої світової війни залишився позаду.

80 років тому 01 вересня 1939 року розпочалася наймасштабніша світова війна в історії людства, яка тривала 2 194 дні до 2 вересня 1945, коли було підписано капітуляцію Японської імперії перед союзними державами.

01 вересня 1939 року Третій Рейх розпочав військову операцію проти
Польської республіки. У відповідь Велика Британія і Французька республіка,
згідно з попередніми домовленостями з польським урядом, 03 вересня 1939
року оголосили війну Третьому Рейху. З локального конфлікту між Німеччиною та Польською республікою війна переросла у світову. В ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн.

Друга світова війна завдала народам світу величезних людських і
матеріальних втрат і значно вплинула на долю людства. Кількість жертв досі
точно не встановлено. За приблизними підрахунками, у війні загинуло понад 60 млн осіб, 90 млн стали інвалідами. У ході війни було створено антигітлерівську коаліцію, до якої на початку 1942 р. входило 25 держав, а наприкінці війни – 56.

24 жовтня 1945р. для запобігання світовим війнам у майбутньому була
заснована Організація Об’єднаних Націй. Війна показала здатність демократичних сил Землі гуртуватися перед загальною смертельною небезпекою.

У наших серцях не згасне, як Вічний вогонь, пам’ять про людей близьких і невідомих, про всіх, хто боронив рідну землю від ворогів. Ми знаємо, що таке війна. Перебуваючи на мирній, сонячній Білоцерківщині, ми маємо завжди пам’ятати про те, що заради нас сьогодні тисячі українських воїнів боронять країну на Сході. Сьогодні і їх день – свято мужніх чоловіків, які ціною власного життя захищають Україну.

Слава і вічна пам’ять українським воїнам, які в час воєнного лихоліття захищали і захищають рідну землю. Схиляємо голову перед мільйонами  жертв, яких забрала війна. Вшановуємо їх пам’ять …

За доручення міського голови Геннадія Дикого його заступник Катерина Литвиненко, радник Микола Антонюк та представники структурних підрозділів міської ради 02 вересня ц.р. поклали квіти до Вічного вогню у Парку Слави, вшанувавши пам’ять про всіх жертв війни.

Події, передісторії та історії Другої світової війни, її підсумки, наслідки і уроки – мають пам’ятати сучасники, аби не повторити такого лиха.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт