ДП «МА «Бориспіль»: урочистості для ветеранів із нагоди 60-ліття підприємства

image
16 Серпня 2019, 20:56
Поділитися:

Із поздоровленнями, спогадами, подарунками, музичними композиціями ветеранів аеропорту «Бориспіль» вітали із ювілеєм підприємства — 60 років роботи на світовому ринку цивільної авіації.

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»  15 серпня у залі свого Будинку культури вшановували людей, разом із якими відбувалося його становлення. Профспілковий комітет разом із керівництвом аеропорту організували свято для своїх ветеранів, щоб привітати фахівців, за плечима яких досвід і високий професіоналізмом.

Серед гостей було чотири співробітники,  які працювали на підприємстві від його створення, із 1959 року. Це Михайло Герасимов, стаж роботи у аеропорту — 51 рік. 

Михайло Герасимов

Олександр Джуга, водій, який возив першого командира Об’єднаного авіазагону № 208, Михайла Дубовика (загін був створений 10 серпня 1960 року) а потім його наступників. 

Олександр Джуга

А ще дві жінки: Валентина Остапенко та Тамара Яцкевич. 

Тамара Яцкевич

Із коротких екскурсів у минуле, які звучали під час урочистостей, складалася цілісна картина історії підприємства, яке сьогодні є повітряними воротами України.

Петро Даньков

Голова ради ветеранів аеропорту Петро Даньков:

«У ветеранській організації аеропорту —  1051 чоловік. У 1959 році 30 червня був виданий наказ Міністра Цивільної авіації, щоб 7 липня розпочати польоти пасажирської авіації. Усього через тиждень! І 7 липня ТУ-104 здійснив перший цивільний рейс. Спочатку він літав до Москви і Ленінграду, потім кількість маршрутів збільшилася.

Історія аеропорту розпочиналася з 6 армійських наметів, де перебували і пасажири, і обслуговуючий склад. Якщо рейси затримувалися, то пасажирів-іноземців відвозили до Києва у готелі, а наші чекали рейсу в літаку. Були проблеми з водопостачанням, потім знайшлии джерело на території 35-км і водою забезпечували пасажирів.

Було складно, але люди робили свою справу і до зими 1959 року було збудовано декілька щитових будиночків. На початку 1960-го в штаті було лише 100 чоловік».

Олег Струк

Заступник генерального директора ДП «МА Бориспіль» Олег Струк привітав присутніх не лише від себе, а й зачитав вітання генерального директора ДП «МА «Бориспіль» Павла Рябікіна, який перебуває у відпустці. А ще вручив відзнаки і подарунки ветеранам.

Микола Шматко

Микола Шматко очолював  «Бориспіль» із 1993 по 2004 роки

 «60 років для підприємства — це вік немовляти. У 1959 році у небі над Борисполем лунали звуки зовсім інших літаків. Це була військова авіація. Цивільна робила тоді перші кроки.

У аеропорту «Бориспіль» багато що було запроваджено вперше. Вперше в Україні тут з’явилася централізована заправка. У цивільну царину переходили авіаційна безпека, догляд пасажирів. Підготовка спеціалістів коштувала дорого, у світі тоді існувало 5 таких центрів. Шостий створили у «Борисполі». Це був 1995 рік. На сьогодні ми маємо аеропорт світового рівня. «Бориспіль» був і залишається форпостом авіації України і надійним партнером для різних авіакомпаній».

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук та його заступники Микола Корнійчук та Людмила Ковальова привітали присутніх зі святом

У вітальному слові Анатолій Федорчук зазначив:

«Підприємство є сьогодні славою не тільки України і території колишнього Союзу, а й усього світу. І ветерани «Борисполя» є живою історією, легендою підприємства, бо заклали той міцний фундамент, який сьогодні слугує розвитку аеропорту. Завдяки міжнародному аеропорту наш Бориспіль не є провінційним містечком, а дійсно прекрасним і потужним містом».

Заслужена артистка України Астрая

Музичну програму свята підготували Заслужена артистка України Астрая, Заслужена артистка України Юлія Мартинова-Любецька, працівниця аеропорту, співачка Таня Іванкова, продюсер і співак Михайло Місник, народний артист України Анатолій Гнатюк.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама