Довіряй, але перевіряй: нелегальні забудови Києва можна знайти онлайн

image
4 Вересня 2019, 07:53
Поділитися:

На порталі розміщена актуальна інформація про забудови Києва та виявлені випадки самочинного будівництва. Про це йдеться на сайті КМДА.

– Міська влада здійснює постійний моніторинг самочинних забудов. Перевірка наявності дозвільної документації на будівництво необхідна кожному, хто планує придбати житло або нежитлову нерухомість у столиці, – підкреслив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

На порталі всі об’єкти будівництва позначені чотирма кольорами: зелений – «законне будівництво», жовтий – «потребує додаткової перевірки», червоний – «самочинне будівництво», білий – «чекає рішення», це колір для новоствореної картки будівництва.

– Ознаками самочинного будівництва є будівництво об’єкту на земельній ділянці, яка не відведена для цієї мети, або будівництво без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи чи належно затвердженого проекту або з істотними порушеннями будівельних норм і правил, – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Інформація на порталі постійно оновлюється. Зокрема, у випадку усунення або, навпаки, виявлення порушень під час перевірки, статус об’єктів будівництва може бути змінений.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ