Довідка для участі у спортивних змаганнях коштуватиме 120 гривень

image
23 Вересня 2019, 15:55
Поділитися:

Відтепер лише спортивний лікар має право допускати дітей до участі у спортивних змаганнях.

Про це на нараді у Бориспільського міського голови 23 вересня  повідомив директор КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Євгеній Черенок.

«Раніше звичайний лікар формально ставив відповідні підписи й печатки на довідках, але тепер згідно із статтею №51 «Закону про фізичне виховання» це повинен робити спортивний лікар. Лист про це надійшов від Міністерства культури, молоді та спорту України. П’ять бориспільських лікарів вже почали заочно навчатися в Ужгородському медичному університеті, і через два місяця вони зможуть офіційно видавати довідки, які будуть дійсні півроку», — розповів Черенок.

Ці довідки будуть офіційно зареєстровані, видаватиметься сертифікат.

На запитання присутніх, чи буде така довідка платною, Черенок відповів, що так, вона коштуватиме 120 грн, та пояснив, що це не стосується звичайних уроків фізкультури, а видаватиметься лише для участі дитини у спортивних змаганнях різних рівнів.

Думки присутніх на нараді щодо новації розділилися. Усі погодилися, що обстеження дітей фахівцями, які нестимуть за це відповідальність, є важливим. Проте незрозуміло, чому такі довідки мають бути платними. На перший погляд, сума в 120 грн – невелика. Але бориспільські діти беруть участь у змаганнях районного, обласного і всеукраїнського рівнів, їздять на змагання кілька разів на рік. Тоді, з урахуванням інших витрат (наприклад, боксерські рукавички коштують 1600 грн), батькам доведеться викласти чималу суму. За словами одного з бориспільських тренерів, у його секції є чимало дітей із малозабезпечених сімей.

Хто буде сплачувати отримання довідок – родини чи міський бюджет – питання залишилося відкритим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама