Довгобуд ЖК «А-12» із обіцяними квартирами АТОвцям: яка ситуація наразі? | Трибуна

image
7 Травня 2024, 20:17
Поділитися:

Минуло 10 років як місто обіцяло виділити житло для сімей учасників АТО у нових будинках ЖК «А-12». Чи є якісь зрушення?

1 травня 2024 року вчергове відбулась робоча нарада щодо будівництва ЖК «А-12». На ній були присутні інвестори, фахівці УБЖКГІТ та юридичного управління, міський голова.

«За законодавством заяву на містобудівні умови і обмеження ми, як забудовники, маємо подавати через «Дію». Це вже робилось неодноразово, але програма видає системну помилку. Розробників програми про це повідомлено, вони намагаються вирішити питання, але, на жаль, досі подати заяву ми не змогли. Розмовляли про це із головною архітекторкою міста Світланою Батинчук, тож разом шукаємо шляхи вирішення проблеми», – повідомила журналістам «Трибуни» спеціалістка  УБЖКГІТ Лариса Федотьєва.

Нагадаємо, містобудівні умови на житлові комплекси є, але вони були затверджені до ухвалення нових норм в системі ЄДСБ. Відтак дані потрібно актуалізувати в електронному форматі. Це надасть можливість інвесторам зареєструвати своє спеціальне майнове право, яке їм гарантує частку в новобудові.

Як тільки забудовники владнають питання із містобудами, вирішуватиметься питання, хто ж добудовуватиме житлові комплекси.

«Можливо, нарешті вийде на зв’язок сам керівник ЗАТ «Українська будівельна компанія» Олег Мороз. Наразі ми його знайти не можемо, усі переговори ведуться через його представника Юрія», – повідомила Федотьєва.

«Ми звертались до правоохоронних органів із питання надання допомоги в організації зустрічі з керівником ЗАТ «Українська будівельна компанія». Також написана заява в поліцію щодо невиконання обіцянок і недотриманням термінів забудовником. Прокуратура зареєструвала заяву, відкрито кримінальне провадження», – прокоментував ситуацію начальник юридичного відділу Олександр Каштанюк.

 

Читайте також:

Хто і коли добудує в Броварах довгобуд ЖК «А-12»: нові подробиці

Довгобуд ЖК «А-12»: хто і коли його добудує

Обіцяні квартири для АТОвців у Броварах: коли відновлять будівництво «заморожених» житлових комплексів?

Інвестори броварського ЖК «А-12»: забудовник лише годує нас обіцянками

Джерело: Трибуна – Бровари