“Доведеться розбирати верхні поверхи”: в КМДА розповіли про відновлення зруйнованого будинку на Лобановського

image
9 Червня 2022, 09:17
Поділитися:

Зруйнований рашистами будинок на проспекті Лобановського

Аби врятувати будинок на проспекті Лобановського у Солом’янському районі, куди 26 лютого влучила російська ракета, доведеться розібрати всі верхні поверхи, які нависають над діркою від влучання ракети.

Про це розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише “Еспресо”.

Так, за його словами, пошкоджені поверхи треба розібрати і відбудовувати наново. Наразі біля будинку вже облаштовується будівельний майданчик. Ремонтні роботи планують завершити до початку опалювального сезону.

Також заступник міського голови зазначив, що місцева влада повністю готова до відновлення будинків, які зазнали пошкоджень через російську агресію. Він нагадав, що одинадцять із них зазнали значних руйнувань і потребують конструктивних рішень. Деякі будинки потребують заміни скла або ж в них пошкоджені дахи. Нагадаємо, що на відновлення пошкоджених будинків місцева влада виділила 600 млн гривень. Частину коштів надав уряд.

Поворозник додав, що відновлювальні роботи пошкодженого столичного житла потребують величезних зусиль та коштів, тому роботи можуть затягнутися.

Тим часом,  мешканці зруйнованого будинку на Лобановського заходилися самотужки його відновлювати – зробили розбір завалів, підсилили зруйновані поверхи, щоб не сталося обвалу, який би спричинив проблеми для оточуючих будівель та людей.

Нагадаємо, що 26 лютого в цей 24-поверховий будинок близько 8:15 прилетів російський снаряд. Удар прийшовся на 18, 19 та 21 поверхи будівлі.

Читайте також: Київ розпочинає капремонт житлових будинків, які пошкодили російські агресори

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua