Досвід для столиці: як запобігають поширенню коронавірусу в Празі та Варшаві

image
11 Березня 2020, 14:11
Поділитися:

На території Європейського регіону зареєстровано понад 18 тисяч випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Найбільше хворих в Італії – 10 149. Заходи запобігання поширення вірусу для усіх країн схожі – обмеження проведення масових заходів, карантин та дезінфекція транспорту. Також усім радять ретельно мити руки. 

«Вечірній Київ» «проінспектував» офіційні сторінки мерій Праги та Варшави, щоб дізнатися, які заходи вживають у цих містах для запобігання поширення вірусу. Відомо, що у столицях Чехії та Польщі є офіційно зареєстровані випадки захворювання.

Варшава скасовує масові заходи

За даними мерії Варшави, станом на вівторок, 10 березня, наявність коронавірусу було підтверджено у 3 людей. В інфекційних лікарнях у Варшаві перебувало під спостереженням 33 особи, 67 людей – під карантином вдома, 1 062 особи – під наглядом Санітарно-епідеміологічної станції Варшави.

Відповідно до рішення Уряду, мерія Варшави скасувала проведення масових заходів та закрила школи.

Операторам громадського транспорту рекомендовано дезінфікувати транспортні засоби, особливо поверхні, яких торкаються пасажири, – поручні та сидіння.

В інтересах літніх людей ввели обмеження на відвідування муніципальних відділень догляду та лікування. У закладах проводять додаткову дезінфекцію, а пацієнтам регулярно вимірюють температуру.

Оперативну інформацію про коронавірус у Польщі та рекомендації щодо запобігання поширенню захворювання можна дізнатися сайтах головної санітарної інспекції та санітарно-епідеміологічної станція в столиці міста Варшава. До слова, чи не головна порада, – мити руки.

У Празі обмежують вхід у зоопарк та басейни

Станом на 11 березня у Чехії зафіксовано 64 випадки зараження коронавірусом. Із них 34 – у Празі. Усю інформацію, що стосується запобігання поширення коронавірусу, мешканці столичного міста можуть знайти на сайті «Безпечна Прага».

Водночас, мер Праги зауважив, що у місті не рекомендують закривати дитячі садки, ясла та дитячі гуртки. Водночас закриваються на карантин школи (але дітям треба готувати домашні завдання (!).

Місто посилює дезінфекцію транспортних засобів та обладнує тамбури метро дезінфікуючими засобами. Шкільні лінії скасовують.

У знаменитому празькому зоопарку закривають виставки, водночас сам зоопарк залишається відкритим. Басейни, якими керує місто, будуть відкриті лише з обмеженням до 100 відвідувачів.

Пражан закликають дотримуватися гігієнічних звичок, наприклад, у випадку кашлю, кашляти у рукава або хустинки і регулярно та ретельно мити руки.

До слова, у Празі відкрили телефонну лінію, на яку можуть зателефонувати люди похилого віку і замовити послугу із доставки продуктів чи ліків. Допомагатимуть пожежні, Червоний Хрест або Скаути.

– Жоден із пацієнтів Праги поки не має серйозного перебігу захворювання, деякі навіть не відчувають ніяких ускладнень. Все-таки хвороба не є суттєво небезпечною для здорових людей у ​​хорошій формі. Давайте всі ми допоможемо, наскільки можемо. Я дякую всім, хто це робить, будь то професійно чи нормально по-людськи, – написав мер Праги Zdeněk Hřib.

Станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4 284 закінчилися смертю, у той же час 65 776 (55,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків у 108 країнах / територіях / регіонах.

Нагадаємо, карантин у Києві: у столиці закривають школи, університети та розважальні центри.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ