Дорогий кіловат: чому мешканці ЖК «Грін Сайд» платять зависоку ціну за електроенергію

image
9 Березня 2021, 10:36
Поділитися:

В Ірпені для жителів ЖК «Грін Сайд» оголосили про підвищення тарифу на електроенергію до 3.94 грн за 1 кВт.
Новий ЖК підключений до тимчасової лінії електропостачання, котра також постачає електроенергію всім ЖК новоствореного району. Примітно, що про підвищення тарифів повідомила уViber-чатах будинкуобслуговуюча компанія «Синергія-4 Сервіс», на балансі котрої знаходиться ЖК Грін Сайд.

При цьому не підкріпивши це ніякими документами. Дослівно про підвищення було написано наступне: «Доброго дня! Шановні мешканці, доводимо до Вашого відома, що постачальник електроенергії «Ірпіньелектропостач» повідомив про підвищення тарифу за електропостачання на лютий місяць, який становить 3,94 грн/кВт.»
Нещодавно в ЖК «Нью-Йорк», яке знаходиться в цьому ж районі та котрий під’єднаний до тимчасової лінії тієїж,що і «Грін Сайд», було теж анонсоване підвищення тарифів. Але жителі вийшли на протест та перекрилиНовоірпінськутрасу вРоманівці. Тоді ж забудовник «ОрланІнвест»пообіцяв жителям ЖК «Нью-Йорк» знизити тариф до 2.50 грн/кВт. 
Жителі ЖК «Грін Сайд» пов’язують це підвищення зі зниженням тарифів для ЖК «Нью-Йорк», оскільки схоже на те, що таким чином власник тимчасової лінії електропостачання хоче компенсувати збитки. Такожце вже друге підвищення тарифу на електроенергію у 2021 році в «Грін Сайді». Перше було в січні (з перерахунком за грудень теж по новому тарифу) і зараз, в березні, повідомляють що підвищать за лютий. 
Жителі налаштовані рішуче відстоювати своє право на справедливі тарифи, і якщо забудовник не почує та не втрутиться в ситуацію, тозаприкладомінших ЖК району, йти та перекривати вулиці.
У будівельній групі «Синергія» пояснюють, що у цій непростій ситуації компанія знаходиться в одному човні з мешканцями ЖК «Грін Сайд». «Ми разом з людьми стали заручниками «Київобленерго», яке за умоваминашоїугодимало підключити житловий комплекс до окремої постійної лінії електропередач до 31грудня2020 року. «Синергія» зі свого боку виконала усі умови, щоб підключення відбулося. Зокрема, сплачено більше 10-ти мільйонів гривень за це підключення», – коментуєголовний інженер замовника будівництва ЄвгенПлєшков.

Також у компанії наголошують, що роблять усе можливе для того, щоб житловий комплекс залишався з електрикою, хоч і за підвищеним тарифом. «Наразі для забезпечення будинків електроенергію ми співпрацюємо з «Ірпіньелектропостач», який виставляє свій тариф. Будівельна компанія на цьому не заробляє. Навпаки, щомісяця ми компенсуємо постачальнику частину суми, щоб він не відмикав електрику. Нагадаю, це крім того, що «Синергія» вже сплатила 10-ть мільйонів гривень «Київобленерго», – уточнюєголовний інженер. – Ми так само чекаємо обіцяного підключення, як і кожен мешканець ЖК «Грін Сайд».

Будівельна група «Синергія» пропонує мешканцям відстоювати право на справедливий тариф разом.

«Ми готуємо звернення до «Київобленерго» з вимогою надати точні терміни підключення житлового комплексу до постійної лінії електропостачанняза тарифом для побутових споживачів. Будемо вдячні, якщо ініціативна група ЖК «ГрінСайд» доєднається до цієї комунікації з «Київобленерго», – пропонує ЄвгенПлєшков. – Ми всі хочемо одного результату – безперебійне електропостачання за справедливим тарифом». Крім цього, в компанії повідомили, що наступного тижня «Синергія» ініціює зустріч мешканців з представниками «Київобленерго» і будівельної компанії. На зустрічі люди зможуть отримати відповіді і окреслити план наступних дій. 
Як відомо, це не вперше, коли енергетичні компанії затримуються з підключенням нових житлових комплексів до електропостачання. Це монополісти на ринку, тому вони можуть диктувати свої умови та правила. Однак, перекриваннявулиць може бути не дуже дієвим у цій боротьбі, навпаки – людиризикуютьзалишитися взагалі без електрики.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня