Дороги, школи, медицина в Гостомелі: куди йшли гроші з Ірпеня

image
8 Жовтня 2020, 16:44
Поділитися:

За 3 останні роки із загального бюджету Приірпіння в Гостомелі було реалізовано проєктів та передано коштів на загальну суму 168 млн грн.

Освіта

Загалом на потреби освіти в Гостомелі за останні 3 роки було витрачено (на утримання та розвиток) 96,630 млн грн. Із найбільш масштабного це:

співфінансування утеплення школи № 13 в Гостомелі;
побудова нових стадіонів та бігових доріжок,
оновлення огорожі та вуличного освітлення,
капітальний ремонт їдальні, класів та закупівля обладнання.

Загалом на школу 13 в Гостомелі за останні три роки виділено на утримання і розвиток 55,992 млн грн.

«За останні кілька років дійсно школа якісно оновилася. І це видно кожному. Стільки коштів не надходило в школу мабуть з часів її побудови», − Володимир Захлюпаний, директор школи № 13.

У 2019 році за кошти загальноірпінського бюджету за 3,8 млн грн було викуплено із приватної власності в комунальну приміщення школи № 15, яким раніше користувалися на правах оренди. Будівлю школи хотіли знести, адже земля під нею значиться в генеральному плані Гостомеля під багатоквартирну забудову.
Ірина Вікторівна, директор школи 15: «Кошмар про закриття і знесення школи позаду. За останні 2 роки у школі замінили дах, повністю замінили сходові клітини, зробили ремонти в деяких приміщеннях і на території. Все це за ініціативи Ірпінської ради. Ми сподіваємося, що прийде час, коли і влада в Гостомелі розвернеться обличчям до нашої школи».
Як відомо, управління освіти звернувся до Гостомельської селищної ради щодо зміни цільового призначення землі під школою «з багатоповерхової забудови на заклади освіти». Але вже рік селищна рада не голосує за це, попри те, що батьки ходили на сесію і вимагали.

Загальна сума витрат на школу № 15 за 3 роки склала на утримання і розвиток понад 9,443 млн грн.

Біля школи № 14, що у військовому містечку, збудовано сучасне футбольне міні-поле з огородженням. Цей об’єкт фінансувався з бюджету Ірпеня та області 50/50.
У гостомельському садочку «Веселка» за 2 останні роки замінено дах, огорожу, збудовано новий вуличний павільйон, закуплено обладнання для їдальні, встановлено фільтрувальні системи для води.
Олег Білорус, начальник відділу освіти: «Скільки коштів і уваги як садочок «Веселка» у Гостомелі не отримав останнім часом жоден інший дитсадок у нашому регіоні».
Крім того, було придбано кондиціонери для Культурно-оздоровчого комплексу, електроплити для харчоблоку ДНЗ № 17 «Веселка» та школи № 14, меблі для школи № 13. Профінансував Ірпінь також ремонт трибуни і будівництво роздягалень для спортсменів на стадіоні Гостомеля.
Читайте також: Максим Плешко: цей рік – рекордний для освіти Гостомеля

Водопостачання

У цьому році побудовано і запущено станцію очистки води по вулиці Остромирська. Об’єкт обійшовся бюджету Ірпеня в суму 4,916 млн грн.
Будівництво ще потужнішої станції очистки води вартістю 11,203 млн грн завершується в районі Склозаводу. Вона має запрацювати уже до кінця цієї осені. А це означає, що у всій центральній частині Гостомеля буде чиста вода у водогоні.
Крім того, відремонтовано водопровідні мережі від вул. Мисливська до вул. Бучанське Шосе та реконструйовано водопровідні мережі на території станції другого підйому по вул. Остромирська.

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»: «Проблема якості води у нашому регіоні спричинена високим природним вмістом заліза. Щоб її вирішити, «Ірпіньводоканал» реалізовує програму чиста вода в Гостомелі».
За останні роки «Ірпіньводоканал» здійснив повну заміну стратегічного регіонального колектора, насосів та іншої техніки. А до чого тут Гостомель? Усе просто. Стоки Гостомеля перекачуються через Ірпінь у Київ, тому заміна цих колекторів і насосів стосується кожного в Гостомелі, хто користується каналізацією.

Дороги та інфраструктура

Ірпінська міська рада виступила замовником низки об’єктів дорожної інфраструктури У Гостомелі.
Було облаштовано тротуари по вулицях Ювілейна і Садова, ремонт прибудинкової території по вул. Рекунова та інших, здійснено капітальний ремонт доріг, зокрема по вулицях Центральна, Вишнева та інших. На ці роботи з міського бюджету Ірпеня було виділено 18,2 млн. грн.
Також Ірпінь профінансував будівництво та капітальний ремонт дитячих та спортивних майданчиків по вул. Свято-Покровська, 3 та 141а, вул. Окружна, 13, вул. Б. Хмельницького, 2, вул. Ювілейна, 70, вул. Черняхівського, 28, вул. Рекунова, 11а, вул. Проскурівська, 15.

Медицина та соціальна сфера

За останні роки здійснено багато оновлень у гостомельській амбулаторії, лікарні та дитячій поліклініці, зокрема закуплено обладнання. Чого тільки варта швидка реконструкція інфекційного відділення в Ірпінській лікарні, яка вразила всю країну. В умовах пандемії коронавірусу − це надважливо. І це будувалося як загальна інфраструктура і для Ірпеня, і для Гостомеля.
Щоб перерахувати всі об’єкти, виконані за кошти загального ірпінського бюджету в Гостомелі, не вистачить цієї газети. Загалом за 3 останні роки з ірпінського бюджету було профінансовано проєктів та виконано робіт у Гостомелі на суму 168 млн грн. Це гроші гостомельських платників податків, за які Ірпінь зробив чимало роботи в Гостомелі. Усі ці об’єкти є, їх видно, вони служать людям.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Визначилися номери партій у бюлетені на виборах до Гостомеля
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня