Дороги на Київщині чиститимуть і ремонтуватимуть польські «гноми»

image
14 Лютого 2019, 12:39
Поділитися:

Переможцем торгів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг міжнародного значення на Київщині, за результатами тендеру, проведеного на майданчику Prozorro, визначено польську компанію «GNOM Sp. Z o.o», – про це повідомляє Укравтодор.

За висновками експертів, зацікавленість європейських компаній дорожнім ринком України є свідченням довіри до реформ галузі, що дозволить підвищити стандарти утримання автомобільних доріг, впровадити європейський рівень обслуговування та поступово відкривати ринок приватним компаніям.

Контрактом передбачено утримання автомобільних доріг міжнародного значення протяжністю 283 км в межах Київської області, зокрема:

М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі,
М-03 Київ-Харків-Довжанський,
М-06 Київ-Чоп,
М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Контракт включає в себе послуги з експлуатаційного утримання, обслуговування автодоріг, смуг відводу та штучних споруд, у тому числі й зимове утримання. Так, для зимового утримання будуть задіяні 35 одиниць спеціальної дорожньої техніки.

Гарантійний термін на дорожню розмітку полімерною стрічкою становить 5 років, пластиком – 3 роки, фарбою – півроку, а на інші послуги з експлуатаційного утримання – 1 рік.

Для зимового утримання доріг в Киівській області заплановано задіяти багатофункціональні спеціалізовані автомобілі компанії МАN, які поєднують у собі інновації та надійність для досягнення максимального рівня ефективності в обслуговуванні автодоріг і мають ряд переваг: двигун і коробка передач спеціально налаштовані на потужність, обладнані відвалами – передній шириною 5,5м, та боковий –2,5 метри з можливістю здійснення очистки проїзної частини як ліворуч, так і праворуч.

Джерело: Трибуна Бровари