Дорогі батьки учнів, які здають ЗНО!

image
9 Липня 2020, 00:35
Поділитися:

Звертаюся до вас з проханням бути милосердними до своїх дітей!
Наші випускники 2020 року — найкращі, у них все вийде, вони успішно здадуть іспити, вступлять до гарних вищих закладів освіти, здобудуть омріяний фах і будуть компетентними у своїй галузі діяльності. Саме так ви маєте казати своїм дітям!
Не тисніть на них! Не вимагайте від них здійснення ваших мрій! Дайте їм більше свободи, дайте їм можливість спокійно скласти іспити у вигляді зовнішнього незалежного оцінювання. Без внутрішнього хвилювання «а що скажуть батьки?». Таке хвилювання шкодить психіці, логічному мисленню підлітка, не дає йому повністю сконцентруватися на запитаннях, розсіює увагу. Будьте добрими, підтримайте своїх дітей, налаштуйте їх на позитив, мотивуйте їх перемогою, подарунками, обіймами, сімейним святом на честь випускника.
Нашим випускникам цього року випало надто багато випробувань, ускладнень, змін, пов’язаних із епідемією коронавірусу, карантином, завершенням навчання онлайн. Дітям достатньо хвилювань і без вас, дорогі батьки. То ж, будьте уважними до своїх дітей, не лякайте і не напружуйте їх перед іспитами.
Зранку разом поснідайте, зберіть усе необхідне, перевірте наявність документів, дайте води, перекус, заспокойте свого випускника і по можливості проведіть до навчального закладу. Перед входом до школи не створюйте натовп, прийдіть раніше — і все встигнете.
Скажіть дітям, щоб уважно слухали інструкторів. Чергові, інструктори, старші інструктори, медичні працівники, відповідальні — це люди, які ДОПОМАГАЮТЬ організовано та справедливо скласти іспит. А не карають за найменшу провину. Тому потрібно їх слухати і довіряти їм.
Усе буде добре! Так налаштовуйте своїх дітей. І себе.
Бажаю вам і вашим випускникам успіхів!
З повагою,
Олеся ГОРГОТА,
директор Вишгородської
спеціалізованої школи «Сузір’я»

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород