Дорога смерті: між двома селами на Київщині рашисти вбили 37 мирних мешканців, – ВІДЕО

image
13 Травня 2022, 18:53
Поділитися:

На Київщині на дорозі між населеними пунктами Мотижин та Ясногородка російські окупанти підступно розстрілювали автівки цивільних. Наразі відомо про 37 загиблих мирних мешканців.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Ще більше актуальних новин в нашому Telegram-каналі, щоб не пропустити важливу інформацію про Київ, область та Україну.

Мирні мешканці, які намагалися виїхати в безпечне місце, загинули внаслідок обстрілів протягом березня, коли на Київщині були присутні російські загарбники.

Видання The Wall Street Journal розповідає і про дві дороги у Макарівському районі Київської області, які ведуть від Мотижина на північ. Тими шляхами люди також намагалися втекти з окупації, але рашисти безжально обстрілювали автівки.

Саме тому громадяни обрали шляхи у напрямку Ясногородки – на південний схід від Мотижина. Але і там окупанти нещадно гатили по цивільних автомобілях.

Журналісти американського видання проаналізували отримані відео з автомобільних реєстраторів, повідомлення у соцмережах, а також поспілкувалися з очевидцями та з’ясували, що військовослужбовці армії русляндії гатили по людях з мінометів.

Це була дорога смерті. Від Мотижина і до Ясногородки – це було жахливо, – розповів очевидець Юрій Супруненко.

Так, наприклад, 3 березня окупанти обстріляли три автівки, в яких їхали мирні жителі. Крім того, цинічно обстрілювали і ті машини, які їхали із білими стрічками та написами Діти.

Наразі є інформація про загибель 37 мирних жителів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські військові холоднокровно вбили двох місцевих цивільних жителів поблизу Києва. Відеодоказ вбивства, яке датується 16 березня, опублікував американський телеканал CNN. На кадрах видно, що група російських солдатів зупинила власника місцевої фірми з торгівлі автомобілями та 68-річного охоронця фірми Леоніда Пляца. Після обшуку їх нібито відпустили, а вже за мить вистрілили їм у спини.

Також ми писали, що у селі Шевченково на Київщині рашисти жорстоко розстріляли подружжя, яке не встигло доїхати до дому якихось півсотні метрів. Сиротами залишилися двоє братиків – 5-річний Серафим та 12-річний Тимофій, повідомляє ТСН. Трагедія сталася 8 березня, коли область була під окупацією ворога.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua