«Дорога» недобудова і подарунок з Америки: підсумки позачергової сесії

image
6 Вересня 2019, 11:02
Поділитися:

4 вересня броварські депутати зібрались у сесійній залі на позачергове засідання. Порядок денний містив 5 основних та одне додаткове питання.

Першим ділом народні обранці розглянули питання безоплатного прийняття в комунальну власність  територіальної громади Броварів автомобіля швидкої допомоги, який нам подарували жителі американського міста-побратима Такома.

Нагадаємо, у серпні 2017 року стало відомо про перебування міського голови Ігоря Сапожка в США з неофіційним візитом, результатом якого стало підписання побратимської угоди з Такомою, штат Вашингтон. Подробиці візиту міська рада не розголошувала, надаючи на офіційні запити журналістів відписки. Однак, ще два роки тому жителі міста-побратима почали збирати кошти для придбання пожежно-рятувального автомобіля для Броварів. У неофіційному перекладі листування з містом-побратимом, який «Трибуні Броварів» у 2017 році надав виконавчий комітет БМР, ідеться: «Підрозділ пожежної охорони Такоми домовився про виділення карети швидкої допомоги Medic 1RGMC 2011 року випуску/Braun NW TypeIII Duramax, з дизельним паливом, коли буде оголошено про надлишок потреб у нових транспортних заходах…Очікувана додаткова вартість автомобіля становить 15000 доларів США. Працюючи над залученням необхідних коштів, Комітет поріднених міст Такоми потім придбає карету швидкої допомоги у підрозділі пожежної охорони Такоми, а в подальшому передасть її Броварській центральній лікарні».

Перебуваючи з візитом в Україні в серпні цього року, американська делегація з міста Такома передала пожежно-рятувальний автомобіль у дарунок місту Бровари.

Подарований пожежно-рятувальний автомобіль зображено на головному фото. А це – його “нутрощі”

Мер Такоми Вікторія Вудардс виступає на сесії Броварської міської ради 22 серпня 2019 року

«Наші відносини з Броварами почались у 2017 році…  Дізнавшись про ваші потреби щодо медичного обладнання нам спільними зусиллями вдалося зробити цей великий подарунок вашому місту… Разом ми зібрали 13 тисяч доларів на купівлю автомобіля, знайшли партнерів для доставлення автомобіля з порту Такоми до Німеччини. Ми організували доставлення авто з Німеччини до Броварів. І вже в понеділок (19 серпня – прим. ред.) ми презентували автомобіль вашим пожежникам і показали, як ним користуватись,» – зазначила очільниця Такоми Вікторія Вудардс під час серпневої сесії БМР.

У зв’язку з отриманням такого подарунка виникла необхідність прийняти автомобіль у комунальну власність територіальної громади Броварів. Одним з пунктів рішення автомобіль швидкої допомоги взяли на баланс виконкому БМР, іншим – передали у користування 5-му Державному пожежно-рятувальному загону Головного управління ДСНС України в Київській області Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час сесії Броварської міської ради 4 вересня 2019 року

Додатковим рішенням броварські депутати через «Міську цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на 2017 – 2021 роки» виділили 15 тис. грн для взяття на облік автомобіля швидкої допомоги.

Наступним рішенням обранці здійснили перерозподіл коштів «Міської цільової програми заходів та робіт з мобілізаційної підготовки та військової служби в місті Бровари на 2019 рік» у зв’язку зі збільшенням потреби в транспорті для розшуку призовників. Згідно з програмою, на організацію пошуку осіб, що ухиляються від проходження строкової служби, з міського бюджету за рік витратять 45 тис. грн.

Опісля розглянули питання про внесення змін до Програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально-культурного призначення міста Бровари Київської області на 2019 – 2023 роки.

Доповідаючи до початку сесії перед членами профільних комісій, очільниця УЖБКГІТ Світлана Решетова зазначила, що зміни стосуються недобудови по вул. Симона Петлюри, 21-б. Кошти, зі слів чиновниці,  необхідні для того, щоб підписати договір на організацію охорони будівельного майданчика: 200 тис. грн на ці потреби за програмою вже були виділені раніше, необхідно було додати ще 500 тис. грн через перерозподіл фінансів всередині програми.

Світлана Решетова (ліворуч)

Втім, присутні зауважили, що договір із виконавцем робіт було підписано ще до рішення депутатів про виділення коштів.

Титульна сторінка договору

Недобудова по вул. Симона Петлюри, 21-б

Документом, зокрема, передбачено, що охорону недобудови здійснюватиме ТОВ «КОМ-КОН ГРУП» за таким режимом: три пости – цілодобово, безперервний цикл, один пост – денний, з 7:00 до 22:00, щоденно.

За ці послуги міському бюджету доведеться викласти 688,25 тис. грн. Зі слів чиновниці, договір розраховано на рік, однак у документі зазначено дещо інше: дія договору розпочинається з моменту підписання, 2 вересня, і закінчиться 31 грудня цього року.

Відповідаючи на запитання присутніх, Світлана Решетова зазначила, що об’єкт перехідний і дістався їй у спадок від відділу капітального будівництва, яке, своєю чергою, не розрахувалось з охоронною фірмою ні за охорону недобудови по Симона Петлюри, 21-б, ні за охорону недобудованого стадіону в парку «Перемога».

Ми перевірили цю інформацію через вебпортал використання публічних коштів і виявили, що у червні відділ капітального будівництва БМР таки розрахувався з ТОВ «КОМ-КОН ГРУП» за охорону футбольного поля у парку «Перемога»

Навряд чи невиконання зобов’язань за попередніми договорами є причиною укладання такого недешевого договору за охорону недобудови. Втім, що охоронятиме ТОВ «КОМ-КОН ГРУП», наразі сказати важко, адже угода, підписана Світланою Решетовою, оформлена на інший будинок – по вул. Симона Петлюри, 21-а. Ймовірно, це технічна помилка. Однак, жодних правок під час голосування за проєкт рішення депутати не вносили і проголосували за зміни у програмі одноголосно.

Нагадаємо, у липні цього року було оголошено інвестиційний конкурс із відбору інвестора для проведення робіт із комплексної забудови території міста, яка складається із земельних ділянок орієнтовною площею 3,1003 Га в межах вулиць Симона Петлюри, Металургів, Проектної 1 і Проектної 2 в Броварах. Однією з умов конкурсу була добудова житлового будинку по вул. Симона Петлюри, 21-б. Відповідно до рішення виконкому БМР, переможцем визнано Приватне акцiонерне товариство «Виробнича проектно-будiвельна фiрма «Атлант». Тож забудовник отримав земельну ділянку під будівництво квартир в обмін на добудову житла ошуканих інвесторів.

Окремим рішенням депутати внесли зміни до загального кошторису міста, врахувавши при цьому витрати на оформлення пожежно-рятувального автомобіля та охорону недобудованого житлового будинку.

Депутати працювали так наполегливо, що встигли розглянути вищезгадані питання та створити комунальне підприємство «Міський футбольний клуб «Бровари» впродовж 20-ти хвилин. Однак, уже менше ніж за тиждень стартують засідання постійних депутатських комісій з підготування до чергової сесії Броварської міської ради. 10 вересня о 13:00 у залі засідань заплановано проведення комунальної комісії.

Використано фото зі сторінки Броварської міської ради на Фейсбуку

Джерело: Трибуна Бровари